TOP 09: Nesmíříme se s omezováním ústavních práv

15.07.2016 8:27

Poslanecká sněmovna schválila novelu shromažďovacího zákona, která výrazně omezuje Ústavou garantované shromažďovací právo. Po nedávném omezení ústavního práva na domovní svobodu je to další významný zásah do základních lidských práv v České republice.

TOP 09: Nesmíříme se s omezováním ústavních práv
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

V kombinaci s přestupkovým zákonem, který zvyšuje sankce za „urážku úředníka“, se státní moc stává vrchností vůči svým občanům.

Vyjádření zástupce vládní koalice (ČT24, Události komentáře, 12. 7. poslanec B. Schwarz, ANO): „Radši obětuju trošku svobody, když vím, že budu mít pořádek…,“ srozumitelnou zkratkou sděluje, co strany vládní koalice sledují. Omezení liberální demokracie a zavedení „nových pořádků“.

TOP 09 zařazuje novelu shromažďovacího zákona TOP 09 na Seznam nesvobody a využije každé příležitosti a všech svých politických sil k co nejrychlejšímu zrušení bodů tohoto seznamu. Proto v následujících týdnech připraví návrhy novel, které tyto zákony zruší.

Celý Seznam nesvobody naleznete ZDE.

ZA TOP 09

MIROSLAV KALOUSEK,
MARTIN PLÍŠEK

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.