TOP 09: Poslanci se potkali na tradičním adventním setkání ve sněmovně

08.12.2016 6:32

Poslanci napříč politickými stranami, zaměstnanci sněmovny a sváteční hosté se dnes před jednáním sešli na tradičním adventním setkání. Každoročně ho pořádá klub TOP 09 a Starostové a pozvání letos opět přijal Dominik kardinál Duka.

TOP 09: Poslanci se potkali na tradičním adventním setkání ve sněmovně
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Advent je obdobím očekávání příchodu Ježíše Krista na tento svět, který si každý rok o Vánocích připomínáme. Proto bychom měli najít v tomto období alespoň nějaký čas, kdy se zastavíme, ztišíme a budeme naslouchat,“ řekla při zahájení adventní snídaně ve Sněmovně místopředsedkyně TOP 09 poslankyně Helena Langšádlová.

Letošního setkání se stejně jako v minulých letech zúčastnil i arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka, který promluvil k přítomným poslancům. „Děkuji, že jste si vědomi, že je práce ve sněmovně potřebnou prací a že cílem vašeho snažení je především blaho každého konkrétního člověka. Přeji všem, abychom prožili naše české Vánoce, které u nás jako svátek rodiny mají své pevné místo,“ řekl přítomným ve svém svátečním slově kardinál Duka.

Z Bible četli poslankyně TOP 09 Nina Nováková a poslanec TOP 09 Daniel Korte. „Adventní čekání na doby, kdy se podle tradice Božské dotkne lidského a přinese světlo, v nás alespoň na chvíli rozezní dobrou strunu,“ uvedla poslankyně Nováková. „Advent, čekání na příchod našeho Pána, by měl být časem naslouchání. Ve sněmovně se spíše překřikujeme, proto naše setkání vnímám jako výzvu, alespoň na chvíli se poslouchejme,“ řekl poslanec Korte.

Setkání zpestřila vokální skupina Crashendo, poslanci si také společně zazpívali píseň Narodil se Kristus Pán. 

PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SPOLU a PirSTAN: Korespondenční volba je spravedlivá, férová, jednoduchá a nezpochybnitelná

6:23 SPOLU a PirSTAN: Korespondenční volba je spravedlivá, férová, jednoduchá a nezpochybnitelná

Poslanci se sešli na mimořádné schůzi, jejímž cílem ze strany opozice je znemožnit našim krajanům vo…