TOP 09 Praha 12 prosadila mimořádné zasedání zastupitelstva k hazardu

16.05.2015 16:24

TOP 09 důrazně kritizuje postup starostky PhDr. Daniely Rázkové ze Změny pro Prahu 12 (členku KDU-ČSL), která se mediálně profiluje jako bojovník proti hazardu.

TOP 09 Praha 12 prosadila mimořádné zasedání zastupitelstva k hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Ve skutečnosti však činí konkrétní kroky ke zrušení nulové tolerance hazardu na městské části Praha 12. Starostka PhDr. Daniela Rázková připravila setkání s občany na téma "hazard", na kterém však účelově opomněla zmínit, že městská část připravuje v rámci vyhlášky usnesení o povolení nonstop heren na Praze 12.

Přestože věděla od počátku o projednávání vyhlášky, nepřipustila debatu na úrovni celého zastupitelstva a navíc přesunula již dlouho naplánované jednání zastupitelstva městské části, přičemž nový termín zasedání stanovila až na červen, tedy po plánovaném projednání vyhlášky Zastupitelstvem hlavního města Prahy, které by mělo zasedat 28. 5. 2015. TOP 09 oslovila další opoziční strany a podařilo se jí získat dostatečný počet podpisů k uspořádání mimořádného zasedání Zastupitelstva městské části Praha 12, které proběhne 19. 5. 2015, tj. před termínem zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy. Jak vážně to myslí s bojem proti hazardu starostka PhDr. Daniela Rázková a Změna pro Prahu 12 se ukázalo ve chvíli, kdy oslovení zastupitelé Změny pro Prahu 12 odmítli připojit své podpisy pro svolání mimořádného zasedání zastupitelstva.

Mimořádné zasedání zastupitelstva se bude konat 19. 5. 2015 od 17:00 v Kulturním zařízení Písková 126, Modřany. Všichni občané městské části jsou zváni. Bude velmi zajímavé sledovat, zda současná koalice podpoří návrh TOP 09 na zachování nulové tolerance hazardu, schválené zastupitelstvem v roce 2011, anebo prosadí hazard na Praze 12 v podobě 7 heren s nonstop provozem.

Petr Šula, předseda klubu zastupitelů TOP 09 Praha 12

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…