TOP 09: Radní bez důvěry zastupitelstva, ale s důvěrou mafie

23.03.2017 15:56

Radní Plamínková obsazuje posty v městských firmách s důvěrou v rady z podsvětí a bez důvěry zastupitelů své vlastní koalice.

TOP 09: Radní bez důvěry zastupitelstva, ale s důvěrou mafie
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Na dnešním mimořádném zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy iniciovaném klubem TOP 09 a nezávislých, jehož svolání podpořilo 30 opozičních zastupitelů, nebyl koalicí podpořen ani jeden bod programu, který by umožňoval objasnění konzultací radní Jany Plamínkové s mafiánským parťákem Radovana Krejčíře, zlínským podnikatelem Michalem Redlem na téma výběru vhodných kandidátů do klíčových pozic magistrátu HMP a některých jím vlastněných společností. Vyjádření mafie ke vhodným kandidátům zprostředkoval radní Plamínkové její kolega, europoslanec Stanislav Polčák.

Všechny body programu, které dnes navrhovali opoziční zastupitelé, směřovaly k tomu, aby byl tento odsouzeníhodný postup probrán v řádné diskuzi a radní Plamínková měla možnost svůj postup obhájit nebo vysvětlit. Netečnost koaličních zastupitelů a Rady hlavního města Prahy pod vedením primátorky Adriany Krnáčové, bývalé ředitelky Transparency International, dokázala, že se jedná o všeobecně tolerovaný a praktikovaný postup, na němž koalice zřejmě neshledává nic divného.

„Pražská koalice tak nebyla schopna konání své radní ani odsoudit, ani podpořit, a jenom prohloubila už tak hluboký rozvrat ve vedení hlavního města Prahy,“ dodává Václav Novotný, předsedu klubu TOP 09 a nezávislých. Jediným sdělením z dnešního jednání tak zůstává, že radní Plamínková obsazuje posty v městských firmách s důvěrou v rady z podsvětí a bez důvěry zastupitelů její vlastní koalice.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice