TOP 09: Radní se při odvolání ředitele ústecké ZOO chovají klientelisticky

25.10.2015 14:38

„Současné vedení města postupuje naprosto amatérsky a chaoticky. Boří vše, co fungovalo velmi dobře, a to bez relevantních důvodů,“ říká Radim Bzura, zastupitel města Ústí nad Labem za TOP 09.

TOP 09: Radní se při odvolání ředitele ústecké ZOO chovají klientelisticky
Foto: TOP 09
Popisek: Radim Bzura

Podle Radima Bzury jsou důležité výsledky, které ředitel Bálek v ZOO měl. „Návštěvnost zoologické zahrady roste, ekonomika příspěvkové organizace je stabilizovaná. Důležitý je také mediální obraz ZOO, odborná práce, popularizace vědy, a také spokojenost občanů, za jejichž peníze město ZOO provozuje. Zajímalo by mě proto, co se povedlo za několik málo měsíců ve funkci panu Bálkovi vytvořit a výsledek interního auditu kontrolního výboru, finančního výboru atd. Při řízení organizace se nemůžeme řídit náladami několika zaměstnanců jejichž důvody k nespokojenosti nejsme schopni posoudit - pokud vůbec existují," uvedl zastupitel Radim Bzura. Podle něj jsou alarmující informace, které odvolání ředitele provázejí a hovoří o přerušených penězovodech a politickém pozadí.

„Sám jsem si touto zkušeností prošel, podal jsem s kolegy několik podnětů státnímu zastupitelství na hospodaření v městské společnosti Metropolnet a.s. v řádech milionů a obratem jsem byl po červnové změně vedení města odvolán z představenstva společnosti,“ připomněl Bzura.

Zastupitelka za TOP 09 Ilona Tajchnerová soudí, že radní i odvoláním Bálka prokázali, že v jejich rozhodování hrají roli klientelistické praktiky. „Pokud se najde člověk, který by chtěl udělat pořádek v organizaci, město ho odvolá. Obdobná situace tu nastala již před časem v Divadle opery a baletu, ale zaměstnanci naštěstí nedostali sluchu a vedení města zajímaly především výsledky práce ředitele. Od současného vedení města však ani jiné kroky očekávat nelze,“ řekla Tajchnerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…