TOP 09: Trváme na dodržování pravidel právního státu

22.06.2016 10:24

Výkonný výbor TOP 09 žádá předsedu vlády B. Sobotku a ministra vnitra M. Chovance, aby využili veškeré své pravomoci a autority k vynucení přísného dodržování zákonů a pravidel uvnitř Policie ČR.

TOP 09: Trváme na dodržování pravidel právního státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Nelze tolerovat, aby někteří důstojníci Policie ČR za podpory části politické a mediální scény ignorovali trestní řád a služební předpisy. Nelze tolerovat, aby policejní úředníci nepostupovali podle zákonů a místo toho volili veřejné osočování a rozpoutávali mediální hysterii. Tuto situaci nelze vidět jinak než jako pokus o puč uvnitř Policie ČR. Takový stav nejenže poškozuje dobré jméno policie a státních zástupců, ale hlavně ve svém důsledku ohrožuje bezpečnost a ústavní pořádek naší země.

TOP 09 trvá na dodržování pravidel právního státu. „Revoluční porušování“ zákonů a norem „v zájmu jediné pravdy“ totiž vždy v historii vedlo k diktatuře a ztrátám svobody a práv lidí.

Zákon o jednacím řádu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR umožnuje ve veřejném zájmu zřídit parlamentní vyšetřovací komisi. TOP 09 je přesvědčena, že nikdy dříve nebyl vážnější důvod pro její ustavení.  Proto TOP 09 navrhne, aby na prošetření nestandardních kroků některých státních zástupců a některých policejních důstojníků Poslanecká sněmovna vyšetřovací komisi zřídila.

ZA VÝKONNÝ VÝBOR TOP 09

MIROSLAV KALOUSEK, PŘEDSEDA TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině