TOP 09: Vítáme zodpovědné rozhodnutí koalice v otázce Městského okruhu

04.11.2017 7:35

Opoziční TOP 09 v zastupitelstvu hlavního města Prahy dlouhodobě prosazuje rozvoj města a dobudování dopravní infrastruktury včetně Městského okruhu v Praze.

TOP 09: Vítáme zodpovědné rozhodnutí koalice v otázce Městského okruhu
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

A právě proto zastupitelé za TOP 09 vítají rozhodnutí koaličních zastupitelů za ANO, ČSSD a Trojkoalici, kteří po půlročních průtazích a bezdůvodných obstrukcích dali realizaci této klíčové dopravní infrastruktury a s ní souvisejících staveb konečně zelenou.

„Půl roku jsme volali po schválení dostavby této pro Pražany klíčové dopravní tepny. Nyní se konečně koalice rozhodla zachovat zodpovědně a koaliční zastupitelé pro zahájení prací na pražském vnitřním okruhu zvedli ruku. Byl bych rád, aby si všichni uvědomili, že každý den odkladu dostavby okruhu je zločinem na Pražanech a kdyby pražská koalice řešila problémy efektivně, dnes jsme mohli znát vítěze na dodavatele projektové dokumentace,“ říká k tomu předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislí Václav Novotný.

„Slibujeme všem obyvatelům Prahy, že z hlediska opozice uděláme vše proto, abychom dalším zbytečným průtahům zabránili. Městský okruh je v zájmu všech bez ohledu na vnitrokoaliční rozepře mezi ANO, ČSSD a Trojkoalicí,“ dodává bývalý náměstek primátora pro infrastrukturu a gesčně odpovědný zastupitel Jiří Nouza (TOP 09).

K dokončení Městského vnitřního okruhu Prahy zbývá vybudovat infrastrukturu v úseku mezi Pelc-Tyrolkou a Štěrboholy. Dnes schválený materiál počítá s vypsáním veřejné zakázky v hodnotě 350 miliónů korun na projektovou dokumentaci, která je nutná k získání územního rozhodnutí pro tuto klíčovou stavbu dopravní infrastruktury. Toto TOP 09 spolu s ostatními opozičními kluby prosazuje už dlouhodobě a v minulosti se tuto otázku snažili spolu s opoziční ODS prosadit na jednání zastupitelstva. Koalice vedená primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) ale veškeré snahy o debatu na toto téma blokovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky