TOP 09 podporuje investice do sportování dětí a mládeže

23.08.2017 7:28

Dětské týmové sporty jsou od 70. let minulého století na ústupu, což je způsobeno dlouhodobým podfinancováním.

TOP 09 podporuje investice do sportování dětí a mládeže
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Jedním z programových cílů TOP 09 je podpora dětského a mládežnického sportu zajištěním dostatečných finančních prostředků. O tom, že to jihomoravští kandidáti na poslance Vlastimil Válek (TOP 09) a Tomáš Třetina (TOP 09) myslí vážně, svědčí podpora prvního ročníku dětského hokejového turnaje Asalonta Cup.

Jihomoravská TOP 09 podpořila turnaj jak mediálně, tak finančně a stala se tak generálním partnerem celé unikátní akce. „Pokud chceme, aby se dále nezhoršovala obezita dětské populace, musíme mimo jiné zajistit dlouhodobé, příznivé a stabilní podmínky pro sportování dětí a mládeže. To se v Česku dlouhodobě neděje a naším cílem, ze kterého neuhneme, je toto změnit. Podpora akcí jako je Asalonta Cup je pro nás přirozená věc,“ říká Vlastimil Válek, lídr jihomoravské kandidátky pro sněmovní volby 2017.

Co by se mělo v mládežnickém sportu změnit ze strany státu? „Stát musí do mládežnického sportu investovat mnohem více peněz a posílit kontrolu jejich rozdělení. Děti jsou naše budoucnost a musíme do nich investovat. A to se netýká jenom vzdělávání, ale také právě sportu. V souvislosti s financováním jsou samozřejmě důležité také kontrolní mechanismy, jejichž fungování musíme zlepšit a zároveň zjednodušit administrativu,“ vysvětluje Tomáš Třetina, který se mládežnickému sportu věnuje dlouhodobě v Moravském Krumlově. Zjednodušení administrativy by totiž v praxi usnadnilo například podávání žádostí, se kterými dnes bojují nejrůznější spolky, ale i města a obce. S tím pak jde ruku v ruce i snížení počtu a vlivu byrokratického aparátu. Nejhorším odstrašujícím příkladem může být fotbalová kauza Pelta.

Asalonta Cup je prvním ročníkem dětského hokejového turnaje s mezinárodní účastí, který proběhl v Hodoníně ve dnech 19. a 20. srpna 2017. Turnaje se, kromě dětských hokejových klubů, účastnily také české a slovenské hokejové hvězdy hrající v NHL. Turnaj za oba dva dny navštívily dva tisíce lidí z České i Slovenské republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.