Talíř (KDU-ČSL): Nebezpečí je blízko

07.08.2016 13:05

Do Francie, přes Brusel až do Německa, zasáhly teroristické útoky. Bohužel se již přesunuly také na církevní půdu. Konzervativní hodnoty postavené na křesťanství jsou ohroženy a politické reprezentace mají před sebou těžká rozhodnutí.

Talíř (KDU-ČSL): Nebezpečí je blízko
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Kaplic Mgr. Pavel Talíř (KDU-ČSL)

Měla by být razantní, ač osobně odmítám militantní řešení. Pokud jsme do Evropy pustili imigranty, měli bychom si přiznat, že se tato vstřícnost vymkla naší kontrole. Nyní bychom měli nést následky a hledat vhodná opatření, například znovuregistraci tzv. ekonomických migrantů, což by umožnilo si zmapovat jejich příliv a vyhostit ilegálních přistěhovalce. To je ale jen první krok. Pokud se v Evropě bude šířit atmosféra strachu a budeme vyhlašovat výjimečné stavy, nečeká nás klidná budoucnost. Bezpečnostní služby musí jasně říct, zda mají pod kontrolou bezpečnost států a pokud nikoliv, tak konat rázněji než doposud. Stále věřím, že slovo válka nebudeme muset prakticky nikdy vyslovit. Souhlasím, že na radikální islamisty je třeba neustále vyvíjet tlak a pokud to jinak nepůjde, také útočit. Nesmí to ale ohrozit nevinné. Nedopusťme rozpad našich tradičních evropských hodnot.

Pavel Talíř, starosta Kaplice, kandidát na hejtmana Jihočeského kraje za KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…