Tasáry: Návštěvníci nebo kolonizátoři?

27.07.2015 9:40

Rozhodl jsem se navštívit venčení pejsků v šanovském parku v Teplicích. Byl jsem tam s přáteli, a to cca 2 hodinky předem. Nejprve jsme hledali místečko, kde si můžeme dát nealko.

Tasáry: Návštěvníci nebo kolonizátoři?
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tomio Okamura venčí psa v Šanovském parku v Teplicích, kde denně piknikuji arabští hosté zdejších lázní.

V jedné předzahrádce byl mini domeček s křížem na stříšce a znakem FK Teplice, ale tam bohužel nebylo místo. Škoda, protože tam byli jen čeští hosté. Tak jsme se přesunuli jinam, do takové arabské uličky. Proč arabské? Všude byly jen nápisy v arabštině a zahalené ženy. Cestou jsme viděli spoustu zahalených žen, sedících v parku.

Děti na bruslích jezdily sem a tam bez ohledu na  provoz chodců. Sedli jsme si na jednu předzahrádku, dali si Birell a sledovali cvrkot. Arabští hosté telefonovali a hlučně pokřikovali (to mně celkem nevadilo). Všude okolo nás bylo plno pejskařů, kteří čekali na to, co se bude dít. Komentářům Arabů jsem nerozuměl, jen jednoho z nich museli ostatní krotit, protože chtěl na jednu mladou „pejskařku“ vystartovat.To už jsem se musel krotit i já, protože mě to hodně naštvalo.

Zajímavé bylo, že každé projíždějící auto troubilo a pokaždé někdo zařval Mahmet, ale otočil se vždy jen jeden. Po dvou třetinkách jsme zaplatili a šli se projít. Všude byli novináři a televizní štáby. Z jejich hloučku jsem zaslechl: „kde je ten Okamura? Máme ho filmovat.“ Nechápal jsem, proč je nezajímali i ostatní lidi. V 19,30 hodin se rozezněly arabské Iphony a najednou všichni zmizeli. Pak jsem se dostal do hloučku diskutujících lidí. Jeden pán tam vykřikoval. „Arabové jsou dobří, ti nekradou, mě jednou okradli Češi.“

Na mou otázku, kdo by ho měl v Čechách okrást, když ne Češi, se za smíchu ostatních naštval a odešel. Lidí tam bylo hodně, odhaduji tak 200 - 250. Pejskové se až na malé výjimky snášeli. Každý čekal, co se bude dít. V tomto bych trošku zkritizoval organizátory. Byli pak vidět, ale nebyli slyšet. Poté přišel první zásah policie, nelíbil se jim nějaký mladý „plešatec“. Vzali ho stranou a lustrovali. Paní Procházková měla krátký proslov. Prohlásila, že tohle setkání není proti Arabům, ale proto, aby se chovali jako návštěvníci. Není to politická akce, ale akce teplických občanů. Pak se šlo na procházku (chcete-li venčení).

V zápětí začal jeden vážnější incident. Nějací neidentifikovatelní a neevropští lidé začali (zřejmě pod vlivem alkoholu) nadávat na lidi se psy. Policie okamžitě zasáhla a odvedla je. Pak přišel pan poslanec a bylo po všem. Stál jsem a poslouchal odcházející lidi. Dost zklamaní.

Na dotaz jednoho organizátora, proč nikdo nevzal českou vlajku, mi bylo odpovězeno, že si to magistrát nepřál. To mě fakt dopálilo.

P.S. paní Procházkové tímto prokazuji hlubokou úctu za odvahu a trpělivost s Magistrátem města Teplice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…