Telička (ANO): Je velmi důležité, aby se lidé sami mohli přesvědčit o výhodách, které plynou z členství v Unii

11.07.2016 9:17

Poslanci Dopravního výboru Evropského parlamentu minulý týden diskutovali o projektech, které Evropská komise navrhla k financování z fondu Connecting Europe Facility (CEF). Česká republika tak na dopravní stavby získá celkem 589 milionů eur, což je o více než dvojnásobnou částku, kterou ČR získala v předchozím období. Jde o výrazné zlepšení, na které je třeba navázat ve třetí výzvě, aby ČR vyčerpala 100% z kohezní části fondu CEF.

Telička (ANO): Je velmi důležité, aby se lidé sami mohli přesvědčit o výhodách, které plynou z členství v Unii
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

„Je to velký úspěch. Evropská komise schválila 26 českých projektů, což je nejvíce za všech zemí EU. Přestože výhody z našeho členství v EU nespatřuji jen v rovině finančních příjmům, je velmi důležité, aby se lidé sami mohli přesvědčit o výhodách, které z něj plynou právě v době, kdy slýcháme nesmyslné zpochybňování našeho členství v unii,“ řekl Pavel Telička.

Evropská komise v červnu schválila financování ve výši 6,7 miliardy eur. Přestože Polsko a Maďarsko získalo více peněž, nejvyšší počet schválených projektů předložilo české ministerstvo dopravy.

Z prostředků CEF se bude financovat především modernizace železničních koridorů, např. tratě Plzeň-Domažlice a Brno-Přerov. Peníze půjdou i na dálnice D52 na rakouské hranice u Mikulova a na D11 z Trutnova do Polska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…