Telička (ANO): Už žádná další administrativní zátěž pro malé dopravní firmy

19.02.2016 12:58

Dopravní výbor Evropského parlamentu diskutoval na svém pondělním zasedání o sociálním dumpingu v dopravním sektoru. Jako stínový zpravodaj frakce ALDE sleduje Pavel Telička připravovanou zprávu výboru k této otázce, jejíž cílem je řádná implementace a jasné pochopení existujících pravidel.

Telička (ANO): Už žádná další administrativní zátěž pro malé dopravní firmy
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

„Chceme vytvářet pracovní místa, ne zavírat podniky,“ prohlásil Pavel Telička v debatě o povinném digitálním monitoringu pracovní doby a odpočinku. „Všichni podporujeme spravedlivé pracovní podmínky. Mějme ale na paměti, že některé podniky v dopravním sektoru jsou malé, často rodinné firmy, které operují v dosahu třiceti kilometrů. Nemůžeme po nich chtít, aby si pořizovaly stejně drahé technologie jako velké společnosti. Naše cíle musí být vyvážené a počítat s náklady,“ dodal Telička.

Europoslanci diskutovali i o specifickém případu leteckého odvětví. Pavel Telička coby zpravodaj pro letecký balíček zdůraznil, že Evropská komise připravuje hodnocení současných pravidel a praktik v sociální oblasti. Evropský parlament by se proto neměl pouštět do legislativní práce bez důkladné analýzy současného stavu.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…