Tétauer (SZ): To, že práce na obnově trati skutečně probíhají, je skvělá zpráva

28.04.2016 14:35

Podle informací, které získali zástupci Strany zelených při jednáních s ministerstvem dopravy, by měla být oprava trati 097 dokončena v roce 2020. I to je výsledek kampaně „Zachraňme 097“, kterou zelení spustili v červnu 2015.

Tétauer (SZ): To, že práce na obnově trati skutečně probíhají, je skvělá zpráva
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„To, že práce na obnově trati skutečně probíhají, je skvělá zpráva. Zhruba za měsíc by měla být dokončena zadávací dokumentace, pak bude vypsán tendr na rekonstrukci trati,“ uvádí člen Strany zelených a předseda petičního výboru Michal Tétauer.

Podle vyjádření ministerstva dopravy se nebude opravovat pouze poškozený úsek trati, ale také velká část železničních přejezdů, což by mělo umožnit vyšší cestovní rychlost vlakových souprav. Zpracování zadávací dokumentace zahrnuje řešení místa sesuvu pomocí klasického náspu nebo variantně pomocí železničního mostu. Stavba by měla začít v roce 2019 po vyřízení všech formalit. Trvat má jeden rok.

„Dodnes se nám ozývají lidé, kteří se nás na situaci kolem trati ptají. Jsme rádi, že jim máme co odpovídat. Na podporu trati a celého regionu chystáme či podporujeme několik akcí. Nejbližší je botanická exkurze 15. května[1], která končí na vrcholu Milešovky. Tam si mohou návštěvníci zakoupit propagační předměty s tématy naší kampaně,“ dodává krajský předseda zelených Jiří Škoda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…