Thaisz (Soukromníci): Dobrá země pro život? Jak pro koho...

19.06.2017 12:23

Dobrá země pro život. Tak nazvali socialisté svůj program, který je má na další funkční období udržet u vlády.

Thaisz (Soukromníci): Dobrá země pro život? Jak pro koho...
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Ptám se tedy. Dobrá země pro život? Ale pro koho? Pro studenty a mladé lidi? Nejspíš ne, vidí svou budoucnost v jiných zemích. Pro důchodce? Nejspíš také ne, když většina důchodců živoří. Pro pracující, myslím tím zaměstnance velkých firem? Těžko. Pro svobodně podnikající, zodpovědné a nezávislé občany naší země? Určitě ne. Pro státní úředníky a státní zaměstnance? Asi ano.

Opět se ptám, proč socialisté slibují něco, co mohli v právě končícím období vládnutí udělat a některé, zaplať pán bůh, neudělali?

Slibují například právo na nedostupnost mimo pracovní dobu, daňové zvýhodnění na částečnou úhradu nákladů na cesty do práce. Všichni zaměstnanci by také měli nárok na pět týdnů dovolené a docílit by chtěli i toho, že se nemocenská bude vyplácet od prvního dne marodění. Slibují, že zamezí daňovým únikům velkých korporací a holdingů.

Samozřejmě nezapomněli na snížení daní pro zaměstnance, chtějí minimální mzdu 16 tisíc a průměrnou mzdu 40 tisíc.

Ovšem tak nějak zapomněli, že peníze, které chtějí rozdělovat, nerostou na stromech, ale musí je někdo svou prací vygenerovat a formou daní státu odvést.

Při předvolebním klání o přízeň voličů se českému živnostníkovi musí dělat nevolno, když si uvědomí, co chtějí ČSSD a Hnutí ANO po volbách dělat. O postoji politiků z řad ČSSD směrem k podnikajícím lidem víme už dlouho. I když se snaží o likvidaci „parazitů a příživníků“ moc nemluvit, přesto někdo občas zapomene a postoj socialistů připomene. Například bývalý ministr Mládek a nyní v podobném duchu pan předseda senátu Štěch. To předseda hnutí Ano, to je jiné kafé, ten se dlouhodobě vůbec netají potřebou zlikvidovat veškerý soukromý podnikatelský sektor a převést jej pokud možno pod jeden holding spravující celou českou republiku.

Říká se, že jsme národ vynalézavý, tvořivý a pracovitý. Především drobní živnostníci, soukromníci, OSVČ a drobní podnikatelé musejí vyvíjen neskutečnou invenci, aby vůbec přežili. Někteří podnikatelé vymýšlejí komplikovaná řešení jak nalézt díru v nesmyslném zákoně nebo vyhlášce, aby mohli své živnosti a firmy provozovat dál.

Řešení této situace je pro skupinu svobodně podnikajících a zodpovědných lidí, velmi jednoduché a účinné, zvolte si zástupce v parlamentu a ještě lépe i ve vládě za svého středu, zvolte si zástupce z lidí, kteří problematice soukromého podnikání rozumějí a jsou zodpovědní jak ke svým firmám a rodinám, tak i k zemi, ve které žijeme.

Soukromníci podpořili v podzimních parlamentních volbách ODS, podpořili program, ve kterém je podpora soukromníků, živnostníků a drobných podnikatelů jednou z priorit.

Pokud z nějakého důvodu váháte volit ODS, máte možnost dát svůj hlas kandidátovi ze Strany soukromníků, najdete je na kandidátce ODS v každém kraji.

Petr Thaisz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…