Thoma (Občané pro Budějovice): Dálniční slibotechna

03.10.2014 15:23

Zahájit stavbu 400 km nových silnic včetně několika úseků dálnice D3 slibuje týden před komunálními volbami ministr dopravy Antonín Prachař. Ano, je z ANO, co to PROSTĚ ZAŘÍDÍ. Místo toho by ale dotyčné hnutí a jeho představitelé měli přestat balamutit občany.

Thoma (Občané pro Budějovice): Dálniční slibotechna
Foto: archiv
Popisek: Primátor Českých Budějovic a lídr HOPB Juraj Thoma

Úseky D3 Borek-Úsilné a Veselí nad Lužnicí-Bošilec by prý měly být zahájeny ještě letos. Opravdu? On už je vybraný zhotovitel? NE, NENÍ. A i kdyby byl… Tentokrát se vše odehraje bez komplikací a bez odvolání neúspěšných žadatelů? Opravdu? Kde se bere ta jistota?

A co pozemky pro stavby, jejichž výkupy už rok stojí? Možná by chtělo zapracovat nejdříve na tom a pak halasně vyhlašovat velkolepé plány odtržené od reality.
Mimochodem, právě tento týden Odbor životního prostředí Magistrátu města České Budějovice musel přerušit vodoprávní řízení pro úsek stavbu D3 0309/I Bošilec-Ševětín kvůli „nedostatkům žádosti“. Co kdyby pan ministr místo vyhlašování předvolebních slibů z kategorie „modré z nebe“ srovnal sobě podřízenou organizaci Ředitelství silnic a dálnice ČR do latě, protože není schopná pořádně připravit podklady?

Ne, ani to neudělá. Zrušil výběrové řízení na generálního ředitele ŘSD, takže organizaci dále povede jím pověřená ředitelka a jen se vytvoří nový úřednický orgán. Provizorium bude trvat dál…

Pan ministr by dopravě nejlépe posloužil tím, kdyby odstoupil. Protože na to PROSTĚ nemá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: obcaneprobudejovice.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …