Tomášek (Piráti): Bez otevřené zpětné vazby se nemůže nikdo, ani školy ne, zdravě rozvíjet

19.07.2020 22:20

Komentář na facebookovém profilu ke kandidatuře do Senátu za Ostravu-město

Tomášek (Piráti): Bez otevřené zpětné vazby se nemůže nikdo, ani školy ne, zdravě rozvíjet
Foto: Piráti
Popisek: Martin Tomášek

Už na základní škole jsem poznal, že chci být učitelem. Prázdniny jsem nejraději trávil na táboře, nejdřív jako kluk, později jako táborový vedoucí. Strašně mě bavila práce s dětmi. Studium učitelství spojené s pronikáním do tajů jazyka a literatury tak pro mě, náruživého čtenáře, autora, recitátora a herce, bylo jednoznačnou volbou. Devadesátky strávené na porubském gymnáziu byly obdobím postupného vymaňování se ze sevření tradičního pojetí výuky směrem k takovému, na kterém se budou studenti aktivně podílet a které je bude bavit. Časem mě toto úsilí přivedlo na Ostravskou univerzitu, kde budoucím češtinářům dodnes pomáhám nacházet pevnou půdu pod nohama, učím je pokoře, empatii a zároveň povzbuzuji k odvaze, kterou budou v zápasech s větrnými mlýny našeho vzdělávacího systému potřebovat.

Mé literární dítě - kniha "Krajiny tvořené slovy" je autorskou snahou o literární zachycení přírody a krajiny kolem nás, je zkoumáním vztahu člověka k prostoru.Při moderování debat ve Fiducii a Centru PANT jsem se nevyhýbal ani politickým tématům. Netrpím obdivem k formálním autoritám, o to víc si ale potrpím na fair play, takže si v diskusích nemohu stěžovat na nedostatek respektu. Nikdy jsem se nestyděl ani nebál veřejně vyjadřovat občanské postoje.

K Pirátům mě přivedla možnost kandidovat za ně do Senátu už v roce 2018. Úspěšně jsme spolu prošli kontaktní kampaní, mohl jsem tak poznat nejen je, ale i fungování strany jako celku. Od té doby věřím, že společně dokážeme zastávat principy a prosazovat myšlenky, které se po Listopadu 89 zdály být beznadějně ztraceny.

Jako porubský místostarosta pro vzdělávání mám zatím největší radost z prosazení každoročních hodnocení klimatu škol žáky, rodiči a učiteli, jelikož bez otevřené zpětné vazby se nemůže nikdo, ani školy ne, zdravě rozvíjet.

Martin Tomášek
Kandidát do Senátu za Ostravu-město

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.