Tošenovský (ODS): Dobrý signál pro automobilový průmysl

06.02.2016 14:27

Evropský parlament ve Štrasburku podpořil dohodu členských států o novém měření emisí oxidu dusíku. Europoslanci ODS tento výsledek vítají.

Tošenovský (ODS): Dobrý signál pro automobilový průmysl
Foto: Daniela Černá
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský na besedě se studenty VŠB-TU Ostrava

„Jsem rád, že můžeme využít momentu, kdy jsou automobilky připraveny pracovat na technologickém řešení snižování emisí NOx. Co by teď evropský automobilový průmysl – pro nás tak důležitý – potřeboval nejméně, je nejistota a další odkládání,“ uvedl europoslanec Tošenovský s odkazem na tlak, kterému výrobci automobilů čelí od vypuknutí kauzy Dieselgate.

Evžen Tošenovský se problematikou automobilového průmyslu ve výboru pro průmysl a energetiku Evropského parlamentu (ITRE) dlouhodobě zabývá a z pozice náhradního člena se zapojí i do práce nedávno vzniklého vyšetřovacího výboru pro měření emisí. Jak dále upřesnil: „Dohoda expertů členských států byla sice sama o sobě hodně tvrdá, ale důležité je, že v této oblasti dochází k posunu směrem k měření emisí odpovídajícímu více reálnému provozu."

Technický výbor pro motorová vozidla, ve kterém experti členských zemí EU připravují prováděcí předpisy Evropské komise, přijal upravená pravidla pro měření emisí v říjnu roku 2015. Výbor pro životní prostředí (ENVI) Evropského parlamentu proti nim vznesl námitku, dnes odmítnutou většinou europoslanců. Evropská komise již minulý týden částečně vyšla požadavkům uvedeným v námitce vstříc, když představila revidovanou legislativu zpřísňující dohled nad zkušebnami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace