Tošenovský (ODS): Evropa tlumí podporu biopaliv, Česko jde opačným směrem

28.04.2015 17:32

Evropský parlament potvrdil současný trend omezování povinnosti přimíchávat biopaliva do benzínu a nafty. Europoslanci schválili snížení podílu biopaliv vyráběných z potravinářských plodin do roku 2020 z deseti na sedm procent.

Tošenovský (ODS): Evropa tlumí podporu biopaliv, Česko jde opačným směrem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský na besedě se studenty VŠB-TU Ostrava

„Podpora biopaliv první generace a stanovení 10% podílu byla chybou s negativními dopady nejen na zemědělství. Jsem rád, že to Evropská komise uznala a nyní máme šanci to na evropské úrovni napravit, “ řekl na plénu europoslanec a místopředseda ODS Evžen Tošenovský, který by preferoval maximálně pěti- až šestiprocentní podíl biosložky.

„Bohužel vidím realitu v České republice, kde se biopaliva stala zajímavým businessem navázaným na veřejné dotace. A alarmující je, že u nás dokonce dochází ke střetu zájmů. Vlastník dominantního výrobce biopaliv je současně členem vlády, která o systému dotací rozhoduje, “ upozornil Evžen Tošenovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…