Tošenovský (ODS): Návrat k normalizačním metodám?

15.04.2015 22:24

Vláda předložila návrh na změnu zákona o evidenci obyvatel - zdá se mi to, nebo se skutečně vracíme do hluboké normalizace, kdy bylo vše pod bedlivým dohledem státu?

Tošenovský (ODS): Návrat k normalizačním metodám?
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Kromě plánovaného zavedení registračních pokladen a s tím související šikany živnostníků se nám vynořuje další skupina lidí, kterou chce mít stát pod kontrolou. Jak jinak si vysvětlit nový krok Ministerstva vnitra o zavedení institutu přechodného pobytu? Socialisticko-populistická vláda navrhuje další nesmyslný zásah do svobody občanů, které chce sledovat na každém kroku. Je pro mne až neuvěřitelné, jak moc chce vláda o lidech rozhodovat. Občanští demokraté s něčím takovým, jako je omezování svobody člověka, rozhodně nemohou souhlasit. Prozatím jsem si všiml pouze sebeprezentace pana ministra Chovance, ale žádné smysluplné práce Ministerstva vnitra. Poté, co jsem si přečetl návrh zákona o evidenci obyvatel a rodných číslech, si říkám, co od této vlády ještě můžeme čekat...Tyto husákovské manýry by rozumná vláda nikdy neměla dopustit.

Evžen Tošenovský
místopředseda ODS

reklama

autor: ODS

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.