Tošenovský (ODS): Roaming v celé EU skončí na konci roku 2015

19.03.2014 22:40

Roaming v Evropě by měl do roka skončit. Požadavek na jeho zrušení do konce roku 2015 schválil Výbor pro průmysl, výzkum a energetiku Evropského parlamentu (ITRE).

Tošenovský (ODS): Roaming v celé EU skončí na konci roku 2015
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Místopředseda výboru Evžen Tošenovský, který návrh podpořil, k tomu uvedl: „Roamingové poplatky už ztratily právo na existenci. Naši občané cestují a pracují v zahraničí a musí se přestat bát používat především mobilní internet."


Návrh na zrušení roamingových poplatků za volání, textové zprávy a datové služby v prosinci roku 2015 je součástí balíčku opatření k dobudování jednotného telekomunikačního trhu EU (tzv. „Propojený kontinent"). Odhlasovaná zpráva výboru ITRE nyní míří ke schválení na plenární zasedání europarlamentu 3. dubna s tím, že v otázce zrušení roamingu lze předpokládat širokou podporu. Na konkrétních ustanoveních se poté bude hledat shoda s Radou, ale pozice Parlamentu bude již jasně narýsovaná.


Europoslanec za ODS Evžen Tošenovský problematiku roamingu a telekomunikací dlouhodobě sleduje. V létě roku 2013 se spolupodílel z pozice stínového zpravodaje na usnesení Evropského parlamentu o digitální agendě, ve kterém s dalšími poslanci mimo jiné vyzval Komisi k předložení návrhu vedoucího k EU bez roamingu do roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…