Tošenovský (ODS): Specializovaný výzkum podpoří unijní i soukromé peníze

23.04.2014 8:20

Evropský parlament schválil balíček projektů partnerství soukromého a veřejného sektoru (PPP) a spolupráce veřejných institucí pod programem Evropské unie pro výzkum a vývoj Horizont 2020.

Tošenovský (ODS): Specializovaný výzkum podpoří unijní i soukromé peníze
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Europoslanec za ODS Evžen Tošenovský v této souvislosti ocenil přínos PPP projektů zaměřených na výzkum a inovace. "Soukromé firmy nepřicházejí s nataženou dlaní. Pokud se chtějí zapojit, musí rovněž investovat. A jsem rád, že aktivní jsou zde i české firmy," uvedl Tošenovský. "Další výhodou je, že nejde o akademický výzkum, ale jasné zacílení na využití v praxi," upřesnil.

Evžen Tošenovský se jako stínový zpravodaj podílel na směřování společných podniků pro palivové články a vodík, elektronické součásti - ECSEL, řízení letového provozu - SESAR a železniční dopravu - Shift2Rail. Součástí schváleného balíčku jsou i další tři PPP projekty pro inovativní léčiva, biotechnologie a oblast letectví, a dále čtyři programy pro zapojení Unie do spolupráce členských států. Konkrétně jde o podporu malých a středních podniků, klinických hodnocení, aktivního a asistovaného žití a metrologický výzkum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…