Třetina (TOP 09): Obnova trati z Brna do Vídně je logisticky nezbytná

18.08.2016 18:29

Ve čtvrtek 25. srpna od 9 hod do Moravského Krumlova uskuteční seminář s názvem Minulost, přítomnost a budoucnost železnice z Brna přes Moravský Krumlov do Vídně a Znojma. Možné perspektivy řešení. Odborníci a starostové se budou zabývat současným nevyhovujícím stavem dopravní infrastruktury.

Třetina (TOP 09): Obnova trati z Brna do Vídně je logisticky nezbytná
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Současná koncepce vedení osobní i nákladní dopravy z jižního směru nebo ze směru od Znojma přes Břeclav rozhodně není funkčním řešením moderní dopravní infrastruktury. Přijatelnou alternativu nabízí využití stávající dráhy Brno – Hrušovany nad Jevišovkou – Hevlín s dobudováním krátké přípojky přes Dyji, aby došlo k obnovení alternativního, a přitom logisticky nezbytného, spojení z Brna na Vídeň,“ zdůrazňuje starosta M. Krumlova a iniciátor semináře Tomáš Třetina.

Na semináři vystoupí odborníci věnující se této problematice, příležitost bude k diskuzím a výměně zkušeností a informací týkající se řešení dopravní obslužnosti regionu. Seminář se uskuteční v Moravském Krumlově v Knížecím domě, kde se právě nachází výstava 150 let státní dráhy přes Moravský Krumlov do Vídně a Znojma.  Výstupem ze semináře bude podpis společného memoranda s výzvou k Vládě ČR, aby věnovala dostatečnou pozornost železniční trati z Brna přes Moravský Krumlov do Vídně a Znojma. „Jsem přesvědčen, že naše konání přispěje k otevření diskuze na vládní úrovni. Obnova trati přispěje k rozvoji regionu jak z hlediska ekonomického, tak demografického,“ říká Třetina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice