Trikolora: Internační tábory v České republice nechceme

19.06.2023 8:04 | Tisková zpráva

Prohlášení Trikolory k výrokům Petra Pavla

Trikolora: Internační tábory v České republice nechceme
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Trikolora kategoricky odsuzuje další z výroků prezidenta Petra Pavla, tentokrát o údajné nutnosti přísného dohledu nad občany Ruské federace, kteří žijí v zemích západní Evropy. Svůj požadavek zdůvodňuje tím, že jsou to „občané země, která vede agresivní válku“. Prezident České republiky se evidentně inspiroval násilnou internací Japonců a Američanů japonského původu během 2. světové války. Ve vládou zřízených internačních táborech se tehdy ocitlo 110 tisíc lidí japonského původu, kteří přišli nejen o majetky, ale řada z nich i o život, bez toho, že by těmto lidem byla prokázána jakákoli nepřátelská činnost. Americká vláda se internovaným po letech omluvila a vyplatila jim odškodnění.

Anketa

Jste pro přijetí Istanbulské úmluvy?

1%
98%
hlasovalo: 21473 lidí

Podle Petra Pavla je takový krok „jednoduše následek války“. Říká nám tím prezident republiky, že jsme opravdu ve válce? Nebo je ve válce on sám a politická reprezentace, která podporovala jeho kandidaturu? Není ve válce také s vlastními občany, kteří tyto názory nesdílejí? Trikolora odmítá ruskou ozbrojenou intervenci na ukrajinském území. Válku na Ukrajině však považuje za selhání politiků nejen na obou stranách konfliktu, ale rovněž i na straně Spojených států, Evropské unie a mezinárodního společenství. Jejím jediným řešením je okamžité příměří a následná politická a diplomatická jednání.

Válkou nejvíce trpí občané Ukrajiny, ale i Ruska, bez ohledu na to, jestli s postoji „svých“ politiků souhlasí nebo ne. Pavlem požadované zpřísnění dohledu vede jen k dalšímu rozpoutávání válečné hysterie v naši zemi, které ostatně nemá obdoby v žádném státě na západ od České republiky. Trikolora Pavlův další exces chápe nejen jako důkaz politického amatérismu zvolené hlavy státu a neschopnost oprostit se od uvažování založeném na primitivním obrazu nepřítele, ale také jako snahu odvádět pozornost od narůstajících domácích ekonomických problémů.

V Praze dne 18. 6. 2023

Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory
Václav Musílek, předseda KO Trikolora Praha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Jak se nám mění politika aneb Zelenou má dnes progresivismus

22:01 Seďa (SOCDEM): Jak se nám mění politika aneb Zelenou má dnes progresivismus

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k útlumu politického boje