Trombik (kandidát SPD): Lidovci se Sekyrou v zádech

13.09.2017 19:54

Pseudořešení migrační krize navrhovaná našimi intelektuálními „elitami“.

Trombik (kandidát SPD): Lidovci se Sekyrou v zádech
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Pan Sekyra je velký podporovatel strany lidové. Má prostředky, kterými je může podporovat, jak finanční, tak intelektuální. Finanční prostředky nabyl po svém zázračném prozření a obrácení se k víře. Asi jako svatý Pavel, který však po svém obrácení k miliardám nepřišel. Proto si pan doktor Sekyra rozumí s Danielem Hermanem, Ivanem Gabalem a dalšími politickými „giganty“ v ČR. Jedná se o lidovce a lidovci lidu rozumí už z titulu své partaje. A jsou křesťané.

Pan doktor Sekyra musel ledacos obětovat, třeba odvrátit se od předchozí víry v socialismus a jeho opory v kachlíkové budově na Letné. Byl také významným funkcionářem SSM a zajímavé věci se o něm dočteme i v kmentově knížce o kmotru Mrázkovi. Prostě hlavní sponzor nové proevropské KDU-ČSL jak má být.

O intelektuální kapacitě pana doktora jsem však zapochyboval při četbě jeho interwiew v Hospodářských novinách. Navrhuje tam zajisté výborné řešení problémů spojených s imigranty. Navrhuje jejich "deradikalizaci". Komu snad není jasné co tím učený pán Sekyra myslí, měl by se obrátit na slovník cizích slov. "Deradikalizace" je pochopitelně nepopulistické řešeni. Pan doktor Sekyra se o řešení migrační krize a islamismu zřejmě radil s profesorem Halíkem, který je v této disciplíně puncovaným odborníkem.

Abychom pochopili hloubku a nepopulismus pana doktora Sekyry musíme si vzít k ruce latinsko-český slovník. "Deradikalizace" pochází od latinského slova "radix", což je, hezky česky " kořen"! Pamatujeme přece baby kořenářky, známe léčiva a zdravotní čaje.

Když si dáme "radix" dohromady s latinskou předponou "de", pak polopatě řečeno "deradikalizace" znamená vykořenění! S takovým řešením by snad nepřišla ani nositelka Nobelovy ceny míru, Barmská prezidentka. Pod jejímž patronátem je zrovna islámský problém řešen, radikálně.

Snad by příště mohl poradit s cizími slovy panu doktoru Sekyrovi pan profesor Halík, který je vykořeněn dostatečně. Nevím, zda se bude "vykořenění islámu" zamlouvat muslimům i výše uvedeným křesťanským islamofilům. Takovou léčbu společnosti by snad nedoporučily ani baby kořenářky.

Převzato z profilu.

Mgr. Petr Trombik

  • BPP
  • Bezpečnostní expert
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …