Tulpa (SLK): Učitelé odborného výcviku se dětem opravdu věnují

26.02.2018 22:09

Na Den španělské kuchyně zavítal do liberecké školy i velvyslanec Španělska

Tulpa (SLK): Učitelé odborného výcviku se dětem opravdu věnují
Foto: youtube.com
Popisek: Petr Tulpa (SLK)

Andaluské gaspacho, valencijskou paellu, pomeranč s olivovým olejem a spoustu jiných španělských národních pochutin spolu s bohatým programem připravili žáci Střední odborné školy v Liberci. Škola se tak zapojila do projektu Asociace školních jídelen ČR s názvem Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách. Akci ve čtvrtek 22. února přijel podpořit i velvyslanec Španělska v České republice Pedro Calvo-Sotelo Ibaňéz-Martín.  

Cílem projektu je představit žákům a studentům českých škol španělskou gastronomii, ale také Španělsko jako zemi s bohatou historií, kulturními tradicemi a zajímavými místy pro cestovní ruch, zemi, s níž pojí Českou republiku nejrůznější vzájemné vazby. V rámci akce připravují v určitý den školní jídelny několika desítek základních a středních škol z celé republiky typické španělské pokrmy a výuka se zaměřuje na poznání Španělska a předání informací o této pro mnohé žáky neznámé zemi.

Na SOŠ v Liberci se do přípravy náročného programu zapojilo několik oborů. Pokrmy připravili pracovníci školní kuchyně s pomocí žáků kuchařského oboru na odborném výcviku a pod dohledem šéfkuchaře španělské ambasády. V prostoru jídelny proběhla prezentace Španělska v nejrůznějších podobách. Žáci obchodní a praktické školy představili španělskou gastronomii, žáci oboru provozní služby zhotovili prezentační koláž a švadleny ušily tradiční oděv. Květinová aranžmá ve španělských barvách vznikla pod rukama zahradníků, výstavku typických španělských předmětů naaranžoval internát. Nechyběla ani výstavka potravin, které se ze Španělska dovážejí a jsou běžně k dostání na tuzemském trhu.

„Spolu s panem velvyslancem jsme si prohlédli areál školy, navštívili žáky některých oborů přímo při výuce, zavítali do dílen, do zahradnictví a plně obsazeného internátu. Akce byla z hlediska programu i kvality výrobků připravena na vysoké úrovni, což ocenil i pan velvyslanec. Je vidět, že se učitelé odborného výcviku dětem opravdu věnují a výsledky práce o tom vypovídají,“ zhodnotil akci náměstek hejtmana pro školství Petr Tulpa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.