Uchytil (Svobodní): Stát opět bojuje s chudobou

25.07.2016 11:03

Nebylo by ale lepší bojovat proti příčinám chudoby?

Uchytil (Svobodní): Stát opět bojuje s chudobou
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Kandidát na hejtmana v Libereckém kraji Radek Uchytil (Svobodní)

Stát se rozhodl, že vytvoří další tunel do našich peněženek.Jako vždy je to maskováno solidaritou a pomocí chudým. A pomáhat je přeci solidární. Jenže, jaký je zde mechanismus chudoby?

Jako jeho spouštěč bych neváhal označit vysoké daně. Musíme si uvědomit, že zhruba 3/4 toho, co si vyděláme prací je zabaveno státem ve formě daní, poplatků, povinného pojištění (ano, zdravotní a sociální pojištění je forma daně), DPH, spotřebních daní, DPH ze spotřebních daní (ano, daně náš milovaný sociální stát zdaňuje), cel.....atd.

Jak z toho ven?

Dále si musíme uvědomit, že nejrůznější předpisy a regulace také zvyšují životní náklady. Takže nakonec naprostá většina peněz, kterou stát vybere od těch, kdo pracují v soukromém sektoru neskončí "solidárně" v peněženkách chudých, ale je použita na vydržování státní byrokracie, na nejrůznější dotační programy pro bohaté a spřízněné firmy. Tak se poté nelze divit tomu, že pomoc pro chudé skončí v kapsách majitelů ubytoven a sociální byty jen zvětší zisky developerům.

A jak z toho ven? Nízké daně a štíhlý stát. Stát, který se stará o bezpečnost a obranu svých obyvatel. Sociální stát se stal továrnou na výrobu chudých, protože, kdyby nebylo chudých nepotřebovali bychom sociální stát.

Radek Uchytil

  • Svobodní
  • Leader Svobodných do krajských voleb v Libereckém kraji.
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.