Udženija (ODS): Bezpečnost ČR může být ohrožena amatérským výběrem šéfporadce pro jádro

15.03.2016 15:42

Impotence vlády při přípravě a koordinaci nových jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně je ohromující a nebezpečná pro celý stát.

Udženija (ODS): Bezpečnost ČR může být ohrožena amatérským výběrem šéfporadce pro jádro
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Pražská zastupitelka Alexandra Udženija byla zvolena 1. místopředsedkyní ODS

Vláda si uložila spoustu úkolů, které neplní a které vyplývají z plánu rozvoje jaderné energetiky v ČR, který byl schválen v lednu, a ze kterého vyplývá mj. vznik pozice tzv. zmocněnce pro jadernou energetiku. Vláda chce ale tento pátek 18.3.2016 na tuto pozici vyhlásit výběrové řízení...

PTÁTE SE, CO JE NA TOM ŠPATNĚ?

Nalézt zmocněnce pro vedení jednoho z nejdůležitějších projektů v historii ČR výběrovým řízením totiž signalizuje, že pro tak klíčovou pozici nemá vláda odborníka s diplomatickými, jazykovými a odbornými předpoklady, který by navíc disponoval patřičným stupněm bezpečnostní prověrky a měl důvěru celé vlády.

Po zpackané přípravě nových tarifů a svalení odpovědnosti na úředníky je toto další důkaz totálního amatérismu a alibismu této vlády a zejména pana premiéra a ministra průmyslu a obchodu. Udělat komisi, výběrové řízení a při prvním problému to svést na ně.

JDE O STRATEGICKOU POZICI PRO BEZPEČNOST ČR

Taková strategická pozice se totiž musí obsazovat přímým rozhodnutím a jmenováním vlády na základě jasného zadání. Takový člověk bude vyjednávat za ČR o jaderné energetice s investory z Ruska, USA, Francie, Jižní Koreji a Číny. Bude pod enormním tlakem vlád a bezpečnostních agentur všech těchto zemí. Takový člověk se nehledá na inzertních serverech a ve výběrových řízeních!

Řízení strategických projektů této vlády je poznamenáno naprostou letargií a bezradností, která z ČR vytváří nechráněné chaotické herní pole pro zájmy kohokoliv zvenčí, kdo využije naší slabosti.

Pane premiére Sobotko a pane ministře Mládku, proberte se z vašeho bezbřehého alibismu a konejte! Vyberte jednoho člověka, na kterém se shodne vláda přímo a bez vytáček a dejte mu plnou důvěru, podporu a odpovědnost. Hraje se tu nejen o energetickou bezpečnost České republiky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…