Udženija (ODS): Děti potřebují naši pomoc ze všech nejvíc

21.03.2022 5:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zajištění výuky pro ukrajinské děti

Udženija (ODS): Děti potřebují naši pomoc ze všech nejvíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Děláme vše pro to, aby se u nás na Dvojce děti z Ukrajiny cítily co nejlépe. Chceme, aby se co nejdříve přiblížily normálnímu životu a našly si kamarády.

Mám velikou radost z návštěvy v Základní škole Botičská a Mateřské škole na Děkance, které zřídily speciální skupiny jen pro ukrajinské děti. Právě pro ty nejmenší muselo být opravdu těžké opustit svůj domov a přijít do cizího prostředí. Moc mě potěšilo, když jsem viděla, jak rychle si u nás zvykají, že jsou spokojené, smějí se, a po tak krátké době začínají rozumět češtině.

Moc děkuji panu řediteli Ondřeji Machů, jak rychle pro děti v Centru volného času základní školy uvolnil dvě třídy pro celkem 30 dětí, a také paní ředitelce z mateřské školky Monice Biemannové, která poskytla zázemí pro skupinku 15 nejmenších. Pan ředitel spolupracuje se skupinkou maminek, které se rozhodly s dětmi pomáhat a v podstatě si vzaly celou koordinaci pod svá křídla.

V příštím týdnu umístíme další dvě skupiny dětí do ZŠ Štěpánská. Děti, které se budou chtít integrovat do běžných tříd mateřských a základních škol, začleníme dle kapacit do stávajících kolektivů.

Všem ředitelům a zaměstnancům škol patří můj veliký obdiv a díky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…