Udženija (ODS): Ghetta v Praze nechceme!

05.07.2015 20:40

1,7 miliard korun z privatizace bytů pro sociálně potřebné? Levicová pražská koalice Ano+ČSSD+Trojkoalice se rozhodla, že celý tento obnos přesune fondu Rozvoje sociálního bydlení a bude stavět byty. Jak bohulibě to zní…

Udženija (ODS): Ghetta v Praze nechceme!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Hlavní město Praha má utržit za právě končící další fázi transformace bytového fondu, tzv. privatizaci, celkem 1,7 mld. Kč. Finance utržené z privatizace jsou jednorázový, jedinečný a neopakovatelný příjem pro město. Je proto naprosto nefér vůči pracujícím občanům, občanům odvádějící daně, občanům, kteří neměli možnost privatizovat a museli se sami postarat o zajištění svého bydlení, aby prostředky z privatizace šly pouze a jedině na výstavbu sociálních bytů.

Prodává-li se majetek celé Prahy, měly by se získané zdroje rozdělit tak, aby každý občan našel v nových investicích naplnění nějaké své potřeby.

Je naprosto zřejmé, že tato levicová pražská koalice konečně začíná prosazovat své sociální inženýrství v plné své nahotě. A příklady z jiných evropských měst, kde takto sociální inženýři kouzlili, jsou jasným důkazem, jaké nám v Praze hrozí nebezpečí.

Ve světle dnešní situace nejen v Evropě se to ukazuje zcela zřetelně.

Dvě přímé konfrontace mne utvrdily v tom, že moje razantní vystoupení na Zastupitelstvu hl.města Prahy proti tomuto záměru bylo zcela správné:

Plameně se rozhovořil Matěj Stropnický, který mi řekl, že jsem slepá a nevidím každý večer „ty válející se lidi na výfukách kolem budovy magistrátu“, kterým já chci upřít důstojné bydlení. Aby čtenář pochopil, pan Stropnický ml. myslel většinou opilé bezdomovce, kteří než by dodržovali řád ubytoven pro bezdomovce a nekonzumovali alkohol, tak radši alkohol konzumují a tím pádem nemohou do ubytovny a tak se nám válejí po Praze, třeba kolem magistrátu. A to nemluvím o tom, že většina bezdomovců, která se vyskytuje v Praze, jsou mimopražští. Tím pan Stropnický ml. říká, že za peníze, které mají sloužit Pražanům, on bude stavět byty, kam ubytuje mimopražské bezdomovce.

Dále mi vyčetl soukromou ubytovnu na Praze 2, kde bydlí nepřizpůsobiví, převážně romští občané. Podle informací, které mám k dispozici, projevoval pan Stropnický ml. právě o tuto ubytovnu zájem před komunálními volbami a několik rodin přestěhoval do obecních bytů na Praze 3. V jednom případě to dopadlo tak, že rodina byt zdevastovala, neplatila nájem, a když si ostatní slušní a platící nájemníci stěžovali, tak jim pan Stropnický napsal, že budou-li si stěžovat, byty neodprodá. Tolik tedy k Matěji Stropnickému.

Tento záměr velice důrazně podporovali komunisté, a to tak intenzivně, že mi až jeden z jejich členů vyhrožoval. V krátkosti - po vystoupení pana Hrůzy (KSČM) jsem ho požádala ať nemanipuluje s fakty a tímto zastupitelstvem, že zde komunistická manipulace byla 50 let a že nám to stačilo. O přestávce (tedy nikoliv před zraky diváků a kolegů ze zastupitelstva) mi pan Hrůza se zdviženým prstem hrozil, že jestli budu používat podobnou argumentaci, tak prý uvidím.

Vystoupení těchto dvou pánů mi jasně naznačilo, že obavy ze zeleno-socialisticko-komunistické doktríny jsou zcela na místě. Společně s klasikem dodávám, že jsou si totiž ve svých důsledcích podobné více, než si myslíme. A proto za mne a za ODS říkáme jasně:

Ghetta v Praze nechceme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině