Udženija (ODS): Lidem bez domova bylo rozdáno 1176 porcí teplého jídla

05.12.2017 11:10

Pomoc lidem bez domova je jednou z priorit městské části Praha 2. Radnice se zaměřuje zejména na spolupráci s organizacemi, které mají kvalitní terénní programy a zkušenosti s prací s těmito lidmi. Jednou z takových je Naděje.

Udženija (ODS): Lidem bez domova bylo rozdáno 1176 porcí teplého jídla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

A právě pro ni radní v pondělí 4. prosince 2017 schválili finanční dar ve výši 37 000 korun. Peníze jsou určeny na charitativní program Stůl pro jednoho, zaměřený na pomoc lidem bez domova.

„Do pilotní fáze tohoto programu se v Praze 2 zatím zapojilo šest provozoven a deset klientů. Lidem bez domova bylo rozdáno 1176 porcí teplého jídla. Jde nám o to, aby pomoc směřovala ke konkrétním lidem a peníze, které do projektu investujeme, nekončily neznámo kde. Proto jsme zvolili tuto adresnou formu – a jak jsme se nedávnou přesvědčili přímo v terénu, funguje to skvěle,“ říká místostarostka pro sociální oblast Alexandra Udženija.

Projekt Stůl pro jednoho vznikl v průběhu roku 2017 v Praze 2 ze společné iniciativy městské části a organizace Naděje. Zaměřuje se na adresnou pomoc lidem bez domova. Klientům, které vytipují terénní pracovníci Naděje, poskytují vybraná gastronomická zařízení zdarma porci hlavního jídla.

Nový projekt je součástí rozšířeného terénního programu, na kterém městská část spolupracuje s organizací Naděje od poloviny roku 2015. Zaměřen je na práci s lidmi bez domova, přežívajícími na území městské části Praha 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…