Udženija (ODS): Máme se tu dobře, tak proč volit?

17.09.2014 13:12

Nemohu si pomoct, ale vždy mě to zaskočí. Obyvatelé Prahy 2, osloveni v rámci naší kontaktní volební kampaně, se rozpovídají na téma naší městské části, pojmenují výhody i nevýhody bydlení na Praze 2 a v drtivé většině probereme detaily úklidu, bezpečnosti, dopravy a dětských hřišť.

Udženija (ODS): Máme se tu dobře, tak proč volit?
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

Vše skončí konstatováním, že žádný zásadní problém zde vlastně není. A pak přijde má zákeřná otázka: „A už víte, koho budete volit?“

Tázaný zaváhá, zamyslí se a odpoví: „Já vlastně ani nevím, jestli k volbám půjdu. Je v tom teď strašný zmatek, navíc u nás na dvojce vše funguje.“ Kdyby byl tento jev ojedinělý, tak bych o tom nepsala, ale četnost výskytu této „logiky“ je vskutku zarážející. Jak je možné, že si lidé neuvědomují, že dění v místě jejich bydlení je přímo ovlivňováno lidmi, kteří sedí na radnici? Obsadí-li místo starosty kamarád developera, který mu zaplatil kampaň, příbuzný provozovatele heren v okolí, nebo nezkušený spasitel, který bude vše pouze analyzovat a nic nedělat, pak se v dalším volebním období budeme všichni velmi divit, co se to kolem nás děje a jak to rychle přestane fungovat.

Občanská demokratická strana vede Prahu 2 již dvacet let a jsem přesvědčena, že se opravdu nemáme za co stydět. Zrekonstruovali jsme parky, postavili dětská hřiště, vyháníme herny, zajistili jsme místa ve školkách, modernizujeme školy a maximálně se snažíme starat o seniory. Hospodaříme s vyrovnaným rozpočtem, nemizejí nám žádné peníze v podivných investičních fondech a nekrade se u nás. Pokud však tento stav ukolébá část voličů, kteří s pocitem „že je vlastně vše v pořádku“ volit nepůjdou, pak je dost možné, že po dalším volebním období už zde tento komfort klidu nebude. Musíme si všichni uvědomit, že ne každá změna vede k lepšímu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Aleksandra Udženija - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…