Udženija (ODS): Naše ekonomika stojí na malých a středních podnikatelích, nikoli na velkých korporacích

01.11.2016 11:37

Komentář 1. místopředsedkyně Alexandry Udženija k zahájení zkušebního režimu EET

Udženija (ODS): Naše ekonomika stojí na malých a středních podnikatelích, nikoli na velkých korporacích
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

Dnes začíná zkušební režim EET, za pouhý měsíc ostrý režim. Ministerstvo financí se i přes extrémně krátkou dobu od schválení do spuštění soustředilo na přemlouvání veřejnosti, že EET je vlastně dobře a přinese miliardy na školy a důchody. Kromě několika konferencí však úplně rezignovalo na informační kampaň k těm, kterých se má EET týkat nejvíce. Měsíc před spuštěním se tak do systému zaregistroval jenom zlomek těch, na něž by se registrace měla od prosince vztahovat. Ostatní tápou, zda se na ně vztahuje, protože v mnoha případech ani finanční správa nechce dát jasné stanovisko. Metodické pokyny, které měly situaci vyjasnit, ji dalšími výjimkami např. pro prodej občerstvení ve stáncích ještě zkomplikovaly.

Snažme se zlepšit výběr daní. Zjednodušme daňový systém, odstraňme duplicity ve vykazování, zaveďme postupně jednu sazbu DPH, snižme odvody na sociální pojištění. To jsou správné nástroje, které sníží podnikatelům náklady a v důsledku přinesou do státní pokladny více, než represe a šikana. Česká ekonomika stojí zejména na malých a středních podnikatelích, nikoli na velkých korporacích, kterým vláda neustále pomáhá, a jež v mnohých případech své vysoké zisky daní úplně někde jinde než v Česku.

Alexandra Udženija
1. místopředsedkyně ODS
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…