Udženija (ODS): Pětihvězdičkový dům seniorů v Praze 2 opět mezi nejlepšími

12.09.2017 21:20

Centrum sociálních služeb Praha 2 znovu potvrdilo svoji pověst špičkové instituce zdravotní a sociální péče. Jedno z jeho zařízení, Domov pro seniory v Máchově 14, po třech letech obhájil prestižní ocenění Značka kvality.

Udženija (ODS): Pětihvězdičkový dům seniorů v Praze 2 opět mezi nejlepšími
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

Za ubytování, stravu, volný čas a kulturu, partnerství a péči o klienta získal Domov seniorů Máchova pět hvězdiček, tedy nejvyšší možné hodnocení úrovně sociálních služeb.

„Domovů seniorů jsou v republice stovky, těch pětihvězdičkových jen desítky. Cením si zejména toho, že veškeré poskytované služby se hodnotily z pohledu klienta, je to tedy i výraz spokojenosti seniorů s úrovní sociální péče v Praze 2,“ uvedla místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která certifikát Značka kvality dnes převzala za městskou část z rukou prezidenta Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Jiřího Horeckého.

V útulném domově seniorů v Máchově ulici č. 14 žije až 50 seniorů ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Mají 4x týdně teplou večeři, snídaně a obědy si mohou vybírat z více variant stejně jako místo stravování (pokoj, jídelna, venkovní terasa). Režim je pokud možno co nejvolnější – klienti například mohou kdykoliv odejít a přijmout návštěvu s možností přenocování. O jejich potřeby se stará zdravotně vyškolený personál.

Certifikát Značka kvality je již několikerým oceněním pro Centrum sociálních služeb Praha 2. Značku kvality v roce 2014 získalo i další pětihvězdičkové zařízení – Domov seniorů Jana Masaryka. V roce 2015 směřoval titul Pečovatelka roku do Denního stacionáře pro seniory, o rok později byl Centru sociálních služeb Praha 2 udělen akreditační titul pro oblast poskytované zdravotní péče.

Zřizovatelem Centra sociálních služeb Praha 2 je městská část Praha 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.