Udženija (ODS): "Poloprimátorka" není schopná rozsvítit vánoční strom

24.11.2015 15:09

Ještě včera Adriana Krnáčová na svůj nový web umístila větu, že se nebudeme vzdávat našich tradic a rozsvěcení vánočního stromu na Staroměstském náměstí. Nyní vyšla zpráva, že se prý i přes její nesouhlas (takže už nerozhoduje vážně o ničem?) rozsvěcovat nebude.

Udženija (ODS): "Poloprimátorka" není schopná rozsvítit vánoční strom
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Pokud paní primátorce zástupci policie doporučili tuto tradici zrušit, pak je na místě se ptát, jaká bezpečnostní rizika hrozí Pražanům a proč nás o tom někdo neinformuje?

Jak je možné, že se mohou konat jiná shromáždění, sportovní a kulturní akce a nemůže se rozsvěcet vánoční strom? 

Jak je možné, že bezpečnostní složky umí ochránit shromáždění příznivců pana prezidenta Zemana a pana Konvičky a na druhou stranu neumí zajistit bezpečnost Pražanům při konání jejich tradiční akce?

Podle dnešních aktuálních informací, které máme jako zastupitelé hl. města Prahy nehrozí bezprostřední riziko, a nebyla přijata žádná bezpečnostní opatření, která by signalizovala opak. Byla pouze avizována vyšší předběžná opatrnost např. na úrovni dopravních či energetických uzlů, tak jako všude v Evropě. Existuje tedy něco, o čem my zastupitelé hl. města Prahy nejsme informování? A pokud hrozí nějaké bezpečnostní riziko, tak proč paní primátorka nesvolá krizový štáb a neřeší to?

Primátor hlavního města Prahy by neměl v této situaci vyvolávat zbytečnou paniku a stát si pevně za svým rozhodnutím a udělat takovou koordinaci s bezpečnostními složkami, aby akce na které jsou Pražané zvyklí, nebyly rušeny pouze kvůli něčí neschopnosti nebo alibismu.

A naopak v sobotu by měla paní Krnáčová stát jako první v řadě na Staroměstském náměstí a symbolicky vánoční strom (mj. tradiční symbol západní civilizace) "rozsvítit". Ale to bychom chtěli asi moc od paní Krnáčové, které asi jediné nedochází, že byť ještě stále sedí ve svém křesle a úřednici ji titulují „paní primátorko“, tak žádnou primátorkou už není. Má rozpadlou koalici a polovičatou nefunkční Radu, což se ostatně odráží v jakékoli akceschopnosti a to i v takových věcech, jako je organizace při rozsvícení vánočního stromu.

Bohužel primátorka Krnáčová vidí symboly jinde - hlavním symbolem Prahy, který zmiňuje jako jednu z hlavních priorit Prahy na svém novém webu, je pro ní v dnešní době třeba “židle, která spoluvytváří image města pro všechny."
http://www.parlamentnilisty.cz/…/Krnacova-ANO-Zidle-je-symb…

Naprosto nepochopitelné! To už se snad paní "poloprimátorka" Krnáčová vysmívá Pražanům přímo do obličeje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.