Udženija (ODS): Pro seniory je důležitý pocit, že nejsou sami

28.08.2018 18:06

Recitace za doprovodu harfy, hra na kytaru a klávesy dnes rozezněla vnitroblok Domu s pečovatelskou službou v Máchově ulici. Městská část Praha 2 tam přichystala pro seniory celodenní kulturní zážitek spojený s ukázkou tvůrčích aktivit, které lze vykonávat v každém věku.

Udženija (ODS): Pro seniory je důležitý pocit, že nejsou sami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Několik desítek seniorů využilo této příležitosti k neformálnímu setkání s místostarostkou Prahy 2 Alexandrou Udženija. „Pro seniory je důležitý pocit, že se o ně někdo zajímá a že nejsou sami. A já je mohu s radostí ujistit, že městská část je vždy připravena jim pomoci, tak jako to udělala například zdařilou rekonstrukcí Domu s pečovatelskou službou v Máchově ulici, kde žijí lidé se sníženou soběstačností nebo zdravotním postižením,“ uvedla místostarostka pro sociální oblast Alexandra Udženija, zakladatelka oblíbeného klubu Dvojka pro seniory.

Podobných setkání s obyvateli domovů seniorů nebo domů s pečovatelskou službou pořádá městská část Praha 2 několik do roka. Tentokrát se na akci podílela také Nadace Krása pomoci. „S městskou částí Praha 2 spolupracujeme dlouhodobě, pomohli jsme před časem i při úpravě tohoto vnitrobloku v Máchově ulici,“ řekla Taťána Gregor Kuchařová, zakladatelka nadace. Dnešní setkání, kterého se zúčastnila ředitelka nadace Michaela Stachová, bylo třetí společnou akcí druhé městské části a Krásy pomoci.

Životu seniorů věnuje městská část Praha 2 trvalou pozornost. Vloni spustila projekt Chytrá dvojka, jehož součástí je program SMS dvojky, zajištující informovanost seniorů o zajímavých událostech na území Prahy 2, a projekt Vzdělání dvojky na podporu lepší počítačové gramotnosti lidí v pokročilém věku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…