Udženija (ODS): Šikany podnikatelů nadále přibývá, usnadnění administrativy se nedočkají

15.02.2016 11:21

Ministerstvo financí slíbilo podnikatelům dvě zlepšení. Neodstartovalo ani jedno: 1. Možnost platby daní kartou na vybraných úřadech nakonec nebude. 2. "Platební tlačítko“ v internetových daňových přiznáních také nebude.

Udženija (ODS): Šikany podnikatelů nadále přibývá, usnadnění administrativy se nedočkají
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

Když Babiš nastupoval na ministerstvo financí, tak si část podnikatelů od toho bláhově slibovala zlepšení podnikatelského prostředí. Dnes je zřejmé, že nechce zavádět žádná opatření a nástroje, kterými by podnikatelům usnadňoval život, ba naopak.

Generální finanční ředitelství od slibovaných plánů, které by alespoň trochu zredukovaly byrokracii couvá, či je rovnou zamítá.

Argumentace, že zavedení platebních terminálu na finančních úřadech by přišlo příliš draho je opravdu výsměchem nám všem. Zavedení elektronické evidence tržeb nás všechny bude stát miliardy a to Generálnímu ředitelství nevadí, protože jde o nástroj represe, který nás všechny bude sledovat.

Od Babiše tedy čekejme používání nových technologií pouze na represe, sledování a omezování podnikatelských svobod.

Namísto digitalizace a automatizace procesů, aby člověk strávil co nejméně času papírováním, zůstáváme nadále ve 20. století za všemi moderními západními ekonomikami, a Babišův největší vzor v nových "trendech" je na Balkáně.

Místo nástrojů represivních zavádějme nástroje užitečné, motivující, pomáhající a ulehčující práci s efektem pro celou ekonomiku a všechny občany.

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.