Ulrych (KDU-ČSL): Krajská konference v Pardubickém kraji zvolila staronové vedení

26.04.2017 8:34

V pátek 21. dubna proběhla v chrudimském muzeu krajská konference KDU-ČSL Pardubického kraje.

Ulrych (KDU-ČSL): Krajská konference v Pardubickém kraji zvolila staronové vedení
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Necelá sedmdesátka delegátů, zastupující více jak 2 100 členů krajské organizace, zvolila po dvou letech staronové vedení. Pozici předsedy jednoznačně obhájil 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek. Místopředsedy byli zvoleni asistent senátora Petra Šilara Petr Čada, starosta Litomyšle Radomil Kašpar a krajský radní Pavel Šotola. 

Setkání se neslo nejen ve znamení voleb, jednotlivých zpráv a diskuze, ale také návštěv významných hostů. Jednání navštívil místopředseda Vlády České republiky a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, který se ve svém vystoupení věnoval především spolupráci se Starosty a nezávislými, současné situaci ve vládě a především přípravě strany na podzimní parlamentní volby. Společnou kandidátku lidovců a STANu v Pardubickém kraji povede jako lídr ředitel pardubického gymnázia Mozartova Marek Výborný a za KDU-ČSL na ní dále najdeme onkologa Víta Ulrycha.

Na krajské konferenci KDU-ČSL také vystoupil krajský předseda STANu a starosta obce Vraclav pan Oldřich Koblížek, europoslanec Tomáš Zdechovský. Pozdravit delegáty přijeli i předseda právního výboru Evropského Parlamentu Pavel Svoboda a místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a KDU-ČSL Jan Bartošek. Jednání se též zúčastnila 1. místopředsedkyně senátu Miluše Horská.

Sobotní jednání bylo poslední před blížícím se sjezdem v Praze a završilo tak více jak čtyřměsíční období, kdy probíhaly výroční členské schůze místních organizací a jednotlivá okresní shromáždění lidovců. Konference podpořila na pozici předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka a do celostátního výboru KDU-ČSL podpořila kandidaturu Víta Ulrycha a Radomila Kašpara.

MUDr. Vít Ulrych

  • KDU-ČSL
  • místopředseda Kontrolního výboru města Pardubice
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…