Úřad vlády ČR bude mít nový jednotný vizuální styl

15.10.2013 16:22

Veškeré tiskoviny jako úřední dopisy, vizitky či různé karty Úřadu vlády ČR i dokumenty v elektronické podobě opatřené hlavičkou úřadu budou mít novou podobu.

Úřad vlády ČR bude mít nový jednotný vizuální styl
Foto: Hans Štembera
Popisek: vláda, ilustrační foto

Úřad vlády dnes totiž vydává směrnici k implementaci novelizovaného zákona o užívání státních symbolů ČR. Zákon určuje, kde a jak se používají státní symboly jako například velký a malý státní znak, státní vlajka či státní pečeť. Tzv. malý státní znak bude v hlavičce úřadu nahrazen znakem velkým, s výjimkou dokumentu s názvem Rozhodnutí vlády a Usnesení vlády, kde zůstane malý státní znak.

"Přijetí této směrnice a její uvedení do praxe považuji za další krok k narovnání některých nedostatků v praxi Úřadu vlády ČR,“ konstatoval vedoucí Úřadu vlády ČR Radek Augustin. Dodal, že vizualizace úřadu na listinách, dopisech, vizitkách a dalších předmětech doposud nebyla v souladu s novelou zákona, která byla přijata už v roce 2006, avšak neobsahovala žádné sankce za nedodržování zákonných pravidel. Vedoucí Úřadu vlády zdůraznil, že z úsporných důvodů budou samozřejmě do vyčerpání zásob používány „staré“ hlavičkové dokumenty.

Historií, podobou i užíváním symbolů českého státu se zabývá výstava Státní symboly České republiky, která byla v letošní Den české státnosti (28. září) znovu otevřena pro veřejnost v pražském Hrzánském paláci a jejíž hlavní část byla ke zmíněnému státnímu svátku nově nainstalována i ve Strakově akademii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.