Úřad vlády ČR posiluje transparentnost, od roku 2015 zpřístupní veřejnosti své smlouvy

17.01.2015 7:45

Úřad vlády ČR pokračuje ve své otevřenosti vůči veřejnosti a posilování transparentnosti. Od začátku roku 2015 se rozhodl zveřejňovat všechny nové smlouvy uzavřené po 1. lednu 2015 na svých webových stránkách, tak aby k nim měla veřejnost plný přístup. Zveřejněny budou všechny písemně uzavřené smlouvy, jejichž plnění bude v minimální hodnotě 50 tisíc korun bez DPH.

Úřad vlády ČR posiluje transparentnost, od roku 2015 zpřístupní veřejnosti své smlouvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

 „Rozhodnutí Úřadu vlády ČR zveřejňovat nově uzavírané smlouvy je plně v souladu s prioritami a závazky koaliční vlády posilovat transparentnost a průhlednost veřejných financí. Počítám s tím, že v posilování transparentnosti a otevřenosti vůči občanům budeme na Úřadu vlády pokračovat,“ uvedl vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák.

Od počátku letošního roku do současné chvíle neuzavřel Úřad vlády žádnou smlouvu, která by naplňovala podmínky stanovené k uveřejnění na internetových stránkách www.vlada.cz.

Mezi smlouvy, které se neplánují zveřejňovat, patří smlouvy, které jsou již uveřejněny jindy, tedy například na profilu zadavatele. Dále pak nebudou zveřejněny pracovní smlouvy nebo jiné dohody o výkonu závislé práce, technické předlohy, návody, výkresy, projektové dokumentace, modely, způsob výpočtu jednotkových cen, vzory a výpočty a případné smlouvy, které by se dotýkaly činnosti zpravodajských služeb a Generální inspekce bezpečnostních sborů nebo činnosti orgánů činných v trestním řízení při předcházení trestné činnosti, vyhledávání nebo odhalování trestné činnosti nebo stíhání trestných činů nebo zajišťování bezpečnosti České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…