Úřadující předsedkyně zelených Jana Drápalová kandiduje na šéfku SZ

22.01.2015 5:28

Na volebním sjezdu Strany zelených (SZ), který proběhne o víkendu 24.-25. ledna, se bude úřadující šéfka SZ Jana Drápalová ucházet o funkci předsedkyně strany.

Úřadující předsedkyně zelených Jana Drápalová kandiduje na šéfku SZ
Foto: Archiv JD
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

Jejími hlavními prioritami jsou zlepšení komunikace SZ, aby byla pro voliče srozumitelnější, vytvoření podmínek pro úspěch v krajských volbách a pro návrat zelených do Poslanecké sněmovny.

Jana Drápalová je starostkou městské části Brno-Nový Lískovec. V komunálních volbách získala úctyhodnou 53% podporu voličů a usedla tak již počtvrté do starostovského křesla. Vedle toho působí také v zastupitelstvu města Brna. V komunální politice je aktivní od roku 1994. Zelené vede od odstoupení Ondřeje Lišky v červnu 2014. Její celý zivotopis najdete na webu zelených.

"Po úspěchu v komunálních volbách, kde si zelení polepšili o více jak 20 % v počtu zastupitelských mandátů, a v senátních volbách, kde jsme získali čtyři nové senátory, je teď důležité se naplno věnovat celostátní politice a přípravě na další volby. Strana zelených musí uchopit svou identitu i komunikaci a přesvědčit lidi, že zelená politika jde ruku v ruce se zájmy obyvatel České republiky a ne proti nim, jak je nám někdy mylně vyčítáno. Že v jejím středu je člověk, kvalita života a prostředí, ve kterém žijeme. Přesně tak, jak to dokazujeme v obcích, to dokážeme i na celostátní úrovni. Hlavní cíl je jasný: návrat do Poslanecké sněmovny. Zelení do České politiky jednoznačně patří, i když se to třeba některým prezidentům nemusí líbit a špatně kvůli tomu spí. Musíme i nadále hájit zájmy lidí, ať už jde o kvalitu potravin a života vůbec, dostupnou veřejnou dopravu, zahraniční politiku respektující lidská práva, soběstačnou energetiku či hodnoty demokracie," uvádí Jana Drápalová, kandidátka na předsedkyni SZ.

Strana zelených v podzimních komunálních volbách posílila o 22 % v počtu zastupitelských mandátů, ve volbách senátních získala čtyři nové senátory, kteří doplnili Elišku Wagnerovou a Libora Michálka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.