Ústecký kraj: Pakt zaměstnanosti

19.08.2014 13:58

Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje přinesl do regionu další finanční zdroje na podporu zaměstnanosti

Ústecký kraj: Pakt zaměstnanosti
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Dva projekty na podporu zaměstnanosti v Ústeckém kraji získal Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje. První projekt s názvem „Komplexní program podpory zaměstnanosti cílových skupin s handicapem na trhu práce v Ústeckém kraji“ se zaměří na pomoc občanům se zdravotním handicapem a ženám s povinností péče o závislou osobu.

 Druhý projekt s názvem „ Komplexní program podpory mladých lidí na trhu práce v Ústeckém kraji“ se zaměří na podporu mladých lidí do 30 let věku.

Jde o první příležitost, kdy své síly při řešení problematiky zaměstnanosti spojí samospráva zastoupená Ústeckým krajem a státní správa zastoupená Úřadem práce ČR.  Do regionu, tak díky aktivitám Paktu zaměstnanosti, přiteče na podporu nových pracovních míst a vzdělávání téměř dvacet miliónů korun.

„Oba projekty se podařilo vysoutěžit v rámci dotačního titulu výzvy D8 OP LZZ . Oba musí být dokončeny během čtrnácti měsíců. Je to velmi náročný termín, ale věřím, že se i díky výborné spolupráci s Úřadem práce ČR, krajskou pobočkou v Ústí and Labem, podaří projekty zdárně realizovat. Jsem spokojen s tím, že se projekty zaměřují právě na nejohroženější skupiny na trhu práce, a to na mladé lidi bez praxe a na ženy, které se starají o své nemocné příbuzné či malé děti,“ říká předseda Řídícího výboru Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje Martin Klika. „Jedná se o první příležitost, kdy je Úřad práce ČR krajská pobočka Ústí nad Labem partnerem projektu Ústeckého kraje. Je nutné, aby byly oba projekty příkladně realizovány, na což nyní soustředím pozornost,“ doplnil ředitel krajské pobočky Úřadu práce ČR Radim Gabriel.

Projekt pro mladé lidi se zkráceným názvem „Společně to dokážeme“ si klade za cíl podpořit aktivní zapojení mladých lidí na regionální trh práce. V rámci projektu budou vytvořena nová, podporovaná pracovní místa. Pro mladé lidi budou připraveny nové metody podpory jejich aktivního postavení na trhu práce přizpůsobené, jejich věkové struktuře např. YouTube CV, individuální koučink, praktika u zaměstnavatelů apod. Do projektu budou zapojeni rovněž studenti posledních ročníků žáků středních škol.

Druhý projekt se zkráceným názvem  „Handicap nán nevadí“ si klade za cíl pomoci zejména té cílové skupině, která se potýká s handicapy na trhu práce, ať už v podobě zdravotního omezení či povinností péče o závislého člena rodiny.

Oba projekty obsahují i analytické aktivity, s cílem pomoci v budoucnosti efektivněji čerpat finanční zdroje z budoucího operačního programu Zaměstnanost. „Jsou to informace, které nám umožní lépe se připravit a zacílit projekty v následujícím programovacím období. Čím lépe budeme připraveni, tím více peněz můžeme získat z Evropské unie pro podporu zaměstnanosti v Ústeckém kraji,“ uzavřel Martin Klika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…