Ústecký kraj: ŘSD předložilo hejtmanovi žádost o vyhlášení stavu nebezpečí

09.09.2014 9:02

„Žádost o zajištění postupu podle zákona 240/2000 o krizovém řízení“ předala dnes Soňa Křítková pověřená řízením Ředitelství silnic a dálnic ČR hejtmanovi Ústeckého kraje Oldřichu Bubeníčkovi. Jednali spolu o likvidaci sesuvu a dostavbě dálnice D8. Bezprostředně nad obcí Litochovice nad Labem došlo k závalu při sesuvu půdy v roce 2013 části budovaného dálničního tělesa. Předaný materiál shrnuje současný stav dotčeného území a argumentuje pro vyhlášení stavu nebezpečí.

Ústecký kraj: ŘSD předložilo hejtmanovi žádost o vyhlášení stavu nebezpečí
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

V minulých dnech byl dokončen průzkum jak samotného závalu, tak i nejbližšího okolí, který ukázal jak na směr řešení samotného závalu, tak i na zajištění zbytku nestabilního svahu. Krom jiného ovšem průzkum prokázal fakt, že dnešní stav je vážnější, než bezprostředně po sesuvu. Už proto ŘSD žádá kraj o vyhlášení krizového stavu.

 „Měli jsme od pana ministra dopravy stanovený termín pro odevzdání dokladů na středu, dokázali jsme je ale kraji dodat s předstihem už dnes. Jednání s panem hejtmanem a jeho týmem bylo vstřícné a konstruktivní. Vnímám, že kraj dostavbu dálnice D8 stejně jako ŘSD má mezi prioritami. Těším se, že zával i dostavbu brzy zahájíme a dotáhneme do konce,“ řekla po jednání Soňa Křítková pověřená vedením ŘSD.

„S předanými podklady se seznámím a s plnou zodpovědností rozhodnu, zda je důvod k vyhlášení stavu nebezpečí. V zájmu Ústeckého kraje je ochrana obce ležící pod sesuvem a co nejrychlejší dokončení výstavby dálnice,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…