Ústecký kraj podporuje zvýšení komfortu pacientů v nemocnicích

09.09.2014 10:50

Zastupitelstvo rozdělí 5 milionů korun nemocnicím v rámci programu „Podpora zvýšení komfortu pacientů při poskytování akutní lůžkové péče standardní na území Ústeckého kraje – 2014“. Všechny nemocnice, které si požádají, tak mohou získat dotaci na nákup nových polohovatelných lůžek a dalšího vybavení, které zlepší podmínky péče o pacienty.

Ústecký kraj podporuje zvýšení komfortu pacientů v nemocnicích
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

V pátek 5. září se na krajském úřadu pak uskutečnilo setkání s řediteli a zástupci nemocnic, kde je náměstek hejtmana Stanislav Rybák a vedoucí odboru zdravotnictví Petr Severa seznámili podrobně s podmínkami a metodikou zastupitelstvem schváleného programu na podporu zvýšení komfortu pacientů při poskytování aktuní lůžkové péče.

Žadatelem o dotaci může být pouze subjekt, který je poskytovatelem zdravotních služeb akutní lůžkové péče a který splňuje následující kritéria:

  • má oprávnění k poskytování zdravotních služeb v souladu se zákonem o zdravotních službách
  • poskytuje zdravotní služby pacientům ve formě akutní lůžkové péče standardní na území Ústeckého kraje

Program je určený na nákup základního vybavení – nákup elektricky polohovatelných lůžek včetně případného příslušenství (matrace, stolky) pro jejich využití na podporu zvýšení komfortu pacientů na územní Ústeckého kraje. Vyhlášený program z rozpočtu Ústeckého kraje reaguje na nedostatečnou vybavenost poskytovatelů lůžkové péče z pohledu pohodlí a spokojenosti pacientů.

Celková výše finančních prostředků pro jednoho poskytovatele byla stanovena poměrně s ohledem na jejich celkový počet lůžek akutní péče. Pro výpočet dotace se pak použijí údaje statistického vykazování ÚZIS. Předpokládaná dotace na jedno lůžko bude cca 1350 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…