Úsvit-NK: Česká televize narušuje svobodnou soutěž politických sil v zemi

15.09.2016 14:55

Stanovisko strany Úsvit - Národní Koalice k situaci kolem Superdebaty v České televizi:

Úsvit-NK: Česká televize narušuje svobodnou soutěž politických sil v zemi
Foto: Úsvit-NK.
Popisek: Úsvit-NK.

Předsednictvo politické strany Úsvit – Národní Koalice dnes na svém jednání projednalo potvrzenou informaci, že Česká televize změnila klíč pro pozvánky zástupců politických stran do předvolebního diskuzního pořadu Superdebata, který bude vysílán dne 6.10. 2016 od 20:00 hodin.

Ředitel České televize, pan Petr Dvořák, změnil podmínky pro pozvání do pořadu České televize Superdebata a jak vyplývá z informací médií, v důsledku těchto svévolných kroků ředitele České televize, nebude umožněna účast v pořadu Superdebatě panu Miroslavu Lidinskému, předsedovi Úsvit – Národní Koalice, s tím, že strana v průzkumu organizovaném pouze pro potřeby České televize neuspěla a je tedy problematický její úspěch v nadcházejících volbách.

Předsednictvo v návaznosti na shora uvedené jednání České televze přijalo následující usnesení:

  1. Předsednictvo pověřuje sekretáře Jana Zilvara, aby jednal s Českou televizí a dosáhl nápravy současného stavu, který Úsvit – Národní Koalice poškozuje.
  2. Předsednictvo pověřuje Jana Zilvara, aby v případě, kdy nebude možné dosáhnout smírného řešení, využil všech právních prostředků k nápravě stavu, včetně podání stížnosti Radě České televize.
  3. Předsednictvo pověřuje předsedu poslaneckého klubu Marka Černocha, aby řešil tuto záležitost na půdě Poslanecké sněmovny PČR, neboť Česká televize bezprecedentním způsobem zasahuje do předvolebního boje a narušuje svobodnou soutěž politických sil v zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce