Úsvit-NK: Sobotku drony a radary na ochranu hranic nezajímají. Nezbývá než občanská blokáda

29.03.2016 15:10

Dnes na Výboru pro obranu vedeném poslancem Úsvitu Davidem Kádnerem byly představeny modely ochrany státních hranic včetně ryze českých technologii.

Úsvit-NK: Sobotku drony a radary na ochranu hranic nezajímají. Nezbývá než občanská blokáda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Černoch

Předseda Úsvitu válečný veterán Lidinský vyjmenoval důvody pro potřebu dlouhodobé preventivní ochrany státních hranic znovuzřízením pohraniční policie. David Kádner předseda výboru pro obranu zdůraznil, že dlouhodobá ochrana hranic nemůže býti aktivitou Armády, která k tomu nemá kompetence a činnost by prováděla na úkor zahraničních misí nebo připravenosti pro podporu policie při mimořádných událostech ať se jedná o povodně či teroristický útok.

"Jsme rádi že, alespoň poslanci ODS, jmenovitě Jana Černochová chápe význam preventivní ochrany státních hranic, neúčast poslanců z jiných stran na semináři výboru pro obranu týden po teroristických útocích v Bruselu je skandální," zhodnotil seminář předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch. 

Úsvit s Blokem proti islámu symbolicky zablokuje 9.4. tři hraniční přechody v Ústeckém, Karlovarském a Jihočeském kraji s cílem demonstrovat za zřízení pohraniční policie a dlouhodobou ochranu státních hranic ČR.

Předseda Úsvitu k tomu dodal "Nechceme stavět ploty, ale požadujeme 3 000 policistů pohraniční policie a moderní technologie pro ochranu hranic, které jsme dnes ve sněmovně představili".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…