Úsvit: Odmítáme navrhovanou platbu 1 tis. Kč za podání stížnosti na policisty

20.09.2014 20:32

Ministr Chovanec v rozhovoru pro Hospodářské noviny sdělil, že navrhuje, aby občané nově platili 1 tis. Kč za podání stížnosti na policisty.

Úsvit: Odmítáme navrhovanou platbu 1 tis. Kč za podání stížnosti na policisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Hnutí Úsvit tento návrh odmítá, jelikož jsme proti omezování demokratických práv občanů v současné realitě České republiky, kdy se občané velmi těžko domáhají svých práv, soudy trvají nekonečně dlouho a země je prolezlá korupcí. Když bychom na tento způsob řešení současné vlády přistoupili, tak za chvíli by stát občanům včetně policistů zpoplatnil i další a další věci, kdybychom se neozvali včas. Rozumím tomu, že některé podněty na policisty mohou být neopodstatněné, ale řešením na nápravu chybného systému nemůže být cesta vysokého zpoplatnění.

Mezi policisty mám mnoho přátel, také bratr mojí přítelkyně je běžným policistou na služebně na pražských Vinohradech. Zcela souhlasím s tím, že je práce řadových policistů na ulici mimořádně obtížná, jelikož jsme obklopeni feťáky, zloději a dalšími kriminálníky, kteří si dovolí snad všechno. Mnoho lidí si také na řadové policisty vylévá jen tak svoji zlost. Policii přitom nutně potřebujeme. Proto také policisty podporuji a budu podporovat. Bez fungující policie, kde budou pracovat motivovaní lidé, se neobejdeme.

Za špatný systém ale nemůžeme trestat nezúčastněného občana. Systém v naší republice musí být nastaven od kořene tak, aby jednoznačně preferoval slušné občany včetně slušných policistů a trestal ty neslušné. A o to se v Úsvitu snažíme.

Hnutí Úsvit dlouhodobě navrhuje systémové změny k nápravě neutěšeného stavu – jako jediná parlamentní strana například prosazujeme zavedení časově omezeného mandátu soudců, který by museli obhajovat, což povede k větší odpovědnosti, navrhujeme přímou volbu a odvolatelnost politiků a také uzákonění jasné osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků, soudců a státních zástupců. Nejsou to novinky, ale funkční mechanismy s vyspělých západních demokracií.

Tomio Okamura – předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…