Úsvit: Pět stran podalo návrh na neplatnost voleb v Třinci

26.10.2014 14:14

Dne 24.10. 2014 podalo společně pět volebních stran kandidujících v komunálních volbách ve městě Třinci prostřednictvím datové schránky Krajskému soudu v Ostravě návrh na neplatnost voleb v Třinci konaných ve dnech 10. a 11. října 2014.

Úsvit: Pět stran podalo návrh na neplatnost voleb v Třinci
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Volebními stranami, které společně podaly tento návrh jsou: Úsvit přímé demokracie, Česká strana sociálně demokratická, Sdružení politické strany Strana Práv Občanů a nezávislých kandidátů, Coexistentia a Komunistická strana Čech a Moravy.

Tento návrh tedy podala nadpoloviční většina volebních stran zúčastněných ve volbách v městě Třinci.

Důvodem k podání tohoto návrhu jsou vícenásobné informace zástupců všech pěti volebních stran v okrskových volebních komisích o nestandardním průběhu sčítání volebních lístků, absence kontrol výsledků sčítání v některých okrscích a omezení přístupu jednotlivých členů komisí ke kontrole volebních lístků v některých okrscích v městě Třinci.

Souběžným důvodem k podání tohoto návrhu pak bylo to, že v závěru sčítání jednotlivých okrsků došlo k procentuální změně získaných hlasů u dvou volebních stran, když jejich dosavadní průběžný volební zisk i vzájemný odstup byl poměrně konstantní a ke změně volebního zisku, určujícího i počet získaných mandátů, došlo až v samotném závěru sčítání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…