Úsvit: Tomio Okamura by měl vyvodit osobní odpovědnosti za nehospodárné utrácení peněz

24.03.2015 10:09

Usnesení předsednictva Hnutí Úsvit přímé demokracie ze dne 24.3.2015

Úsvit: Tomio Okamura by měl vyvodit osobní odpovědnosti za nehospodárné utrácení peněz
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Předsednictvo Hnutí bere na vědomí a souhlasí se závěry  komise k hospodaření Hnutí pod vedením MUDr. Jiřího Štětiny, která byla jednomyslně zvolena konferencí Hnutí Úsvit, včetně hlasu předsedy Tomio Okamury.

Komise potvrdila, že závazky Hnutí dosahují výše 100 % státního příspěvku.

Na základě právní analýzy a doporučení komise předsednictvo pověřuje výkonného tajemníka, aby vypověděl smlouvy na osobní propagaci Tomio Okamury se společnostmi ATM a.s. a 10 minutes s.r.o.

Předsednictvo vyzývá k vyvození osobní odpovědnosti Tomio Okamuru za nehospodárné utrácení peněz Hnutí prostřednictvím jím doporučených společností pod záminkou své osobní propagace.

Předsednictvo pověřuje Jana Zilvara, aby podal trestní oznámení pro pomluvu na Jaroslava Nováka a Tomio Okamuru dle doporučení komise Jiřího Štětiny, která neshledala žádné skutečnosti, že by došlo ke zpronevěře finančních prostředků Hnutí. Naopak konstatuje porušení povinností předsedy, který nesvolal od května do prosince předsednictvo strany, které tak nemohlo naplnit kompetenci dle čl.VI, odst. 4, písmene i. Stanov, takže předsednictvo nemohlo zřídit volební štáb.

Předsednictvo Hnutí vyzývá Radima Fialu k vyvození osobní odpovědnosti za dlouhodobé porušování Stanov Hnutí při výkonu funkce revizora, když kryl svou nečinností jednání Tomio Okamury. Radim Fiala nepodal za 18 měsíců jedinou zprávu revizora, neprovedl jediný kontrolní úkon a bez vysvětlení rezignoval.

Předsednictvo pověřuje Jana Zilvara, aby svolal konferenci Hnutí k projednání zprávy komise MUDr. Jiřího Štětiny a projednání a schválení výroční zprávy hnutí, neboť za současné situace při prokázaných pochybeních revizora a předsedy Hnutí je na místě, aby výroční zprávu schválil nejvyšší orgán hnutí.

Předsednictvo bere na vědomí, že kompletní zpráva komise bude prezentována na konferenci Hnutí

Členům Hnutí bude umožněno nahlédnutí do účetnictví v době jednání předsednictva za přítomnosti obou statutárních zástupců Hnutí.

Předsednictvo zbavuje Jana Zilvara závazku mlčenlivosti ve věci hospodaření a zprávy komise vůči poslaneckému klubu.

Marek Černoch, místopředseda hnutí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…