Úsvit: Vláda nemůže vyšetřovat sama sebe. Je třeba nezávislá vyšetřovací komise

12.02.2016 15:10

Jsme svědky toho, jak se jednotliví členové vlády a parlamentu obviňují a házejí vinu jeden na druhého. Kdo je skutečně vinen, nevíme.

Úsvit: Vláda nemůže vyšetřovat sama sebe. Je třeba nezávislá vyšetřovací komise
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Je jasné, že odpovědnost za únik informací se nepodaří prokázat bez nezávislého vyšetřování. I kdyby skončil nějaký ministr, nebo dokonce celá vláda, důkazy na ministerstvech se jednoduše zametou pod koberec.

„Jediná šance, jak prošetřit, co se doopravdy stalo, je zřídit nezávislou vyšetřovací komisi poslanecké sněmovny, která by únik prošetřila a označila viníky. Pokud bude vláda vyšetřovat své vlastní selhání, je jasné, že se na nic nepřijde. Proto dnes navrhneme vznik poslanecké komise, která prošetří selhání a nezávisle určí, kde mají padat hlavy,“ řekl k dnešnímu jednání poslanec Martin Lank.

Předseda klubu Marek Černoch k tomu dodal: „Tato komise by měla spolupracovat s odborníky v oboru tajných služeb. Klidně ať s komisí spolupracují bývalý ředitelé tajných služeb, kteří jejich fungování detailně znají.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.