Úsvit: Vláda podporuje zaměstnávání Poláků, Rumunů či Bulharů

28.07.2014 11:50

Koaliční vláda se rozhodla zaplatit až 300 mil. Kč za 1500 vytvořených pracovních míst v rámci pobídky jihokorejské firmě Nexen Tyre v rámci stavby továrny v průmyslové zóně Triangle na Žatecku. Vyplývá to z usnesení vlády ČR č.463 z 16.6.2014.

Úsvit: Vláda podporuje zaměstnávání Poláků, Rumunů či Bulharů
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Podle zjištění hnutí Úsvit, kdy jsme si vyžádali informace přímo na Ministerstvu průmyslu a obchodu, však vláda nepodmínila vyplacení částky zaměstnáním občanů ČR. Místo toho je v podmínkách smlouvy mezi státem i firmou uvedeno, že na pracovní místa je možné zaměstnat státní příslušníky Evropské unie, nikoliv výhradně občany ČR. Dokonce stačí, když jsou jen rodinným příslušníky nějakého občana EU.Výsledkem tedy bude, stejně jako prakticky u všech velkých investičních pobídek v ČR, že firma zinkasuje státní pobídku, vydělá velké peníze na úlevách na dani, nasadí minimální mzdy, za které Češi nechtějí pracovat, takže nakonec zaměstná Poláky, Rumuny a Bulhary. Přínos pobídky pro zaměstnanost českých občanů je tak minimální. Přitom stamiliony na podporu vytvoření pracovních míst firmě z veřejného rozpočtu vyplatí přímo Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Považujeme toto jednání vlády za absolutně skandální v situaci, kdy je v ČR rekordní nezaměstnanost - více než 600 tis. našich občanů je bez práce.

Tento způsob jednání vlády je velice škodlivý také z toho důvodu, že touto neodpovědnou politikou tlačí vláda mzdy v regionech směrem dolů, jelikož Poláci, Rumuni či Bulhaři jsou ochotní pracovat za velmi nízkou mzdu, jelikož životní úroveň v jejich zemích je nižší než u nás. V důsledku se tímto postupem vlády vůči velkým zaměstnavatelům snižuje životní úroveň našich občanů, kteří pak v regionu těžko hledají práci za adekvátní odměnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…